Cyclus, NovaSure en de maan

Vorig jaar december heb ik de gynaecologische ingreep NovaSure ondergaan. Deze is uitgevoerd in verband met HMB (Hevig Menstrueel Bloedverlies). Bij deze ingreep wordt het baarmoederslijmvlies weggebrand en sindsdien heb ik geen bloedverlies meer.

Lees meer »

Bloedserieus interview

Voor de campagne over Hevig Menstrueel Bloedverlies (HMB) van Bloedserieus ben ik afgelopen voorjaar bloedserieus geïnterviewd door Paula Kragten van Period.nl.Wat doet HMB met je dagelijkse leven, melden wij vrouwen ons wel snel genoeg bij een arts of denken we dat het maar normaal is?

Lees meer »

Laten we het er gewoon over hebben...

Zoals mijn vaste lezers weten ben ik open over mijn voormalig HMB (Hevig Mentrueel Bloedverlies). En met een reden. Ik vind dat er veel meer openheid moet zijn over hormonale en menstruele klachten zodat er meer begrip voor elkaar ontstaat. Je kunt je er echt flink beroerd door voelen en er veel door moeten laten. Het kan zelfs zo ver gaan dat er operaties aan te pas moeten komen zodat je de dagelijkse dingen kunt blijven doen.

Lees meer »

Taboes en ondernemen

Vandaag, 28 mei, is het Menstrual Hygiene Day. Deze dag is in 2014 geïnitieerd om de focus op taboes en perikelen rondom de menstruatie bespreekbaar te maken. 

Lees meer »

Verademing

In december heb ik mijn novasure operatie gehad en begin maart had ik daarover een interview in de Telegraaf. Daar zijn zoveel lieve berichtjes op binnen gekomen met beterschapswensen en berichtjes van vrouwen die zich in mijn verhaal herkenden. 

Lees meer »

Mooi vervolg op mijn post over HMB

Vanmiddag een superleuk telefoongesprek gehad met Myrthe van Mediaplanet en Healthplanet.Via Paula Kragten van Period.nl is zij met mij in contact gebracht en ben ik gevraagd om mee te werken, d.m.v. een interview, aan de campagne ‘De Overgang’. Mijn bijdrage zal gaan over HMB (hevig menstrueel bloedverlies) tijdens de overgang. Paula had mijn post over HMB en de Novasure operatie gelezen en in overleg met mij Myrthe hierover getipt.

Lees meer »

Iets met een verwijderd hormoonstaafje

Mijn Implanon is deze week verwijderd omdat ik veel last had van HMB (hevig menstrueel bloedverlies) en geen regelmatige cyclus had. Vaak was ik meerdere keren per maand ongesteld en soms wel tien dagen lang. In verband met mijn leeftijd (52) was de verwachting van de gynaecoloog dat ik na het verwijderen van het hormoonstaafje minder tot geen last van mijn menstruaties en hormonen zou hebben. Niets is minder waar... 

Lees meer »

Wat kan er misgaan?

Gisteren ben ik eind van de middag aangekomen in Egmond, mijn tweede thuis. Zo enorm fijn om weer hier te mogen zijn. Na de feestdagen met veel prikkels even lekker uitwaaien en rustig lezen en boeken luisteren en lange wandelingen maken. 

Lees meer »