Ademwerk & Psoas release excercises

Ademwerk kan op vele manieren plaatsvinden. Je kunt korte ademhalingsoefeningen doen tijdens je dag, om snel en effectief rustiger te worden of te ontspannen. Maar het is ook te gebruiken om je op te laden met nieuwe energie.

 

Ademwerk kan ook meer transformatief of therapeutisch ingezet worden. In die gevallen praat je eerder over het doen van een ‘(verbonden) ademsessie’ en zo’n sessie kan dus gelijk staan aan jaren therapie. Ademwerk kan emotionele blokkades of vastgezette trauma’s in je lichaam oplossen, omdat je door te ademen de energie letterlijk weer laat stromen. Het is waanzinnig en soms ongelofelijk te ervaren wat er in je lichaam en geest gebeurt wanneer je een 'verbonden ademsessie' ondergaat. En dit kan elke sessie weer compleet anders zijn. 

 

Ervaar jij stress en fysieke klachten zoals chronische pijn, vermoeidheid, hyperventilatie, hoofdpijn, een kort lontje, prikkelbare darmen, angst, onzekerheid of (uiteindelijk) burn-out?

Bij alle fysieke en mentale klachten die we ontwikkelen, denken we vaak niet aan de adem als mogelijke remedie. Laat staan als mogelijke oorzaak. De meesten van ons hebben een verstoord adempatroon, veelal als gevolg van stress. Ook ziektes of ingrijpende gebeurtenissen (klein of groot) kunnen grote invloed hebben op de manier van ademen. We hebben geen idee dat de “verkeerde” manier waarop we ademen van grote invloed is op onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Door bewuster te leren ademen ben je zelf in staat vele klachten te verbeteren of zelfs te verhelpen. ​Je verhoogt je lichaamsbewustzijn en je algehele welzijn, vermindert chronische pijn, versterkt je eigenliefde, laat stress en trauma los.

 

Vedere voordelen die ademwerk jou kunnen bieden zijn:

Rust in je hoofd.
Verbinden met je intuïtie.
Van je hoofd naar je hart.
Meer zelfvertrouwen.
Gezonde mindset.
Loskomen van het verleden.
Verlost worden van beperkende overtuigingen.
Afrekenen met uitstel- en sabotage gedrag.
Je (levens)doelen bereiken.
Stress en spanning verminderen.


Als gecertificeerd Yin Yang Breath Facilitator ® werk ik altijd op zachte, intuïtieve wijze en zorg ik voor een veilige omgeving.

 

RevieW

'Beste Chantal,
Wat een fijne ademsessie vanochtend. De allereerste keer voor mij. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb… en dat ik het bij jou gedaan heb!
Je hebt een groot deel van mijn zenuwen weggenomen door van tevoren duidelijk en rustig uit te leggen wat ik kon verwachten.
Geen moment had ik het gevoel dat ik de controle kwijt was. Mijn lichaam wist perfect wat ik aan kon, en jij stemde daar ook heel intuïtief op af.
Het was echt een bijzondere ervaring die ik niet goed in woorden kan uitdrukken, maar een gevoel van ontspanning en dankbaarheid overheerst.
Dankjewel 💜'

De ademwerk sessie kan gecombineerd worden met Psoas Release Exercises (PRE) waarbij we de opgeslagen spanning in je lichaam los gaan laten. De Psoas is de spier van de ziel en wordt ook wel de ‘stress spier’ genoemd. Deze spier verbindt het bovenlichaam met het onderlichaam. PRE zijn voor iedereen fijn om te doen en helpt tegen een aantal klachten, maar zijn vooral ook heel geschikt voor mensen met (lage) rugklachten of mensen die pijn hebben met lopen of lang zitten. 

Wil jij ook een ademwerk sessie eventueel met PRE ervaren? Dit is mogelijk met een één op één sessie of een duo sessie. Na de sessie zitten we nog even na met een kopje thee zodat je weer rustig ‘op adem’ kunt komen voordat je weer vertrekt. 

Ademwerk Tarieven
Eén op één sessie ademwerk 120 minuten € 137,00
Traject 3 sessies ademwerk 120 minuten € 377,00
Duo sessie ademwerk € 237,00

Fantastisch als je een afspraak wilt inplannen, en dat je deze ‘deep dive’ en investering in jezelf, met mijn ondersteuning wilt doen. Ben je verhinderd? Dan is het mogelijk om tot 48 uur voorafgaand aan de gemaakte afspraak kosteloos te annuleren. Annuleer je binnen 48 uur, dan wordt er 50% van de behandeling in rekening gebracht. Niet of te laat geannuleerde afspraken en vergeten afspraken worden volledig aan je doorberekend. 

Bij het eerder beëindigen van een traject op verzoek van de cliënt wordt er geen restitutie gedaan.

Reviews

'Voor een fijne en veilige ademsessie moet je hier zijn. Chantal is een lief, zachtaardig persoon met een enorm gevoel voor dit vak. Ze weet wat ze doet en stelt je op je gemak, waardoor je makkelijker bij de kern komt.
Ook de nazorg is heel prettig. Even een berichtje naderhand, hoe ik me voelde, heel fijn!'

 

'Ik heb een combinatiesessie breathwork/PRE bij Chantal gedaan.

Tijdens de ademsessie kwam er nog behoorlijk wat on-opgeruimde emoties vrij en het voelde geweldig om op deze manier, onder begeleiding van Chantal, mezelf te hebben geholpen met het opruimen van onderdrukte gevoelens! Dit was precies wat ik nog nodig had.

De Psoas Release Excercises was voor mij een welkome en fijne afsluiting, omdat ik daarmee mijn lichaam, na deze pittige sessie, in zijn geheel weer tot rust kon brengen. Ik viel zelfs even in slaap toen we klaar waren. Hahaha!

Ik ga zeker nog een keer bij haar terug, omdat het mij geestelijk enorm helpt te ontspannen en ik ben Chantal dan ook enorm dankbaar voor deze bijzondere ervaring.

Dankjewel lieve Chantal!'

Goed om rekening mee te houden

 • Iedere sessie wordt individueel afgestemd.
 • Draag loszittende kleding. Het is fijn om warme sokken te dragen tijdens de sessie.
 • Al mijn sessies starten met een korte body scan om vanuit de drukte even rustig met je aandacht vanuit je hoofd naar je lichaam te gaan.
 • Vermoeidheid is na afloop mogelijk.
 • Na afloop is het goed om water en / of kruidenthee te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
 • Het is belangrijk te weten dat ademwerk een krachtig hulpmiddel kan zijn, maar geen vervanging is voor een medische behandeling.
 • Ben je onder behandeling van een arts of een psycholoog? Neem eerst even contact op voor overleg.
 • Ik zorg voor een veilige omgeving en werk rustig en met beleid waarbij de fysieke en mentale grens gewaarborgd blijft.
 • Na de sessie drinken we eerst nog rustig een kopje thee voordat je weer naar huis gaat.
 • Betaling van een sessie of traject van tevoren per factuur of bij aanvang van de behandeling per bank of contant.

Bij de volgende contra-indicaties behandel ik niet of is voorzichtigheid geboden

 • Ernstige psychische of psychiatrische klachten: psychotisch, borderline, schizofrenie etc.
 • Epilepsie of andere neurologische aandoeningen.
 • Hoge bloeddruk.
 • Glaucome, loslatend netvlies.
 • Hart- en vaatziekten, aneurysma.
 • Recente hersenbloedingen, operaties of botbreuken.
 • Bij alcohol- of drugsgebruik voor de behandeling of verslaving.

Bij de volgende indicaties kan er eventueel met overleg een ademwerksessie uitgevoerd worden.

 • Zwangerschap.
 • COPD.
 • Acute of chronische bronchitis.
 • Longemfyseem of emfyseem.
 • Astma.
 • Hyperventilatie of paniekaanvallen.

Disclaimer

Balanzeren kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade je jezelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze website. Sommige ongemakken zijn niet of minder geschikt voor zelfheling, raadpleeg hiervoor tijdig je huisarts of specialist. Als u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens de zwangerschap, borstvoeding of bij jonge kinderen is het verstandig je eerst goed te laten informeren.

 

Wanneer je een behandeling overeenkomt met Balanzeren verklaar je hierbij voorts, dat je hebt ingestemd met de doelstelling van de behandeling, waarbij jij je ervan bewust bent dat het resultaat van de behandeling onder meer afhankelijk is van jouw eigen inspanning.

Er kan geen sprake zijn van een resultaatsverplichting, maar een inspanningsverplichting aan de zijde van Balanzeren.

 

Na het lezen van het bovenstaande en op basis van alle ontvangen informatie, verklaart de cliënt hiermee tot een weloverwogen besluit te zijn gekomen om een behandeling te willen ondergaan.