Chantal Brouwer, ademwerk, breathwork, cupping, mindfulness, plant medicijn, Zwolle

Over Chantal

Van overleven naar weer volledig het leven omarmen door lichaamsgerichte coaching

Van jongs af aan liep ik al bij de fysio voor chronische nek- en schouderklachten. In de loop der jaren kwamen er steeds meer fysieke en later ook burn-out klachten bij. 

De oorzaak van chronische pijn ligt in onverwerkte emoties.

Door middel van lichaamsgerichte coaching die o.a. bestaat uit mindfulness, ademwerk, cupping therapie en het aanpassen van mijn leefstijl ben ik vrij van medicatie en zo goed als pijnvrij.

Ik ben enorm dankbaar dat ik inmiddels in mijn praktijk ook anderen mag ondersteunen bij het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

 

Chronische pijn komt voor bij één op de vijf personen. Toch wordt er weinig over gesproken in verband met schaamte, schuldgevoel of niet willen zeuren. Hoe kan het dat het bij zoveel mensen en hun directe omgeving het leven zo beïnvloedt en hen beperkt en dat het nog steeds een taboe is? Dat het voor veel personen met chronische pijn zo frustrerend en zelfs soms uitzichtloos is en je dan maar steeds meer medicatie krijgt voorgeschreven die de pijn niet vermindert. 

 

Als ervaringsdeskundige weet ik inmiddels dat je door naar binnen te keren in de diepere lagen van je ‘zijn’, je ‘oud zeer’ kunt helen. Aan het werk gaan met de oorzaak van je klachten in plaats van met symptoombestrijding. 

Bij mij zijn mijn fibromyalgie/TMS- en prikkelbare darmklachten, migraine, concentratiestoornissen en overgangsklachten enorm afgenomen en heb ik daardoor kunnen stoppen met een flinke dosis medicatie van 12 tot 16 pillen per dag. Zowel je lichaam als geest hebben een zelfhelend vermogen waar we aan kunnen werken. 

 

Jarenlang was ik bang nooit meer aan het werk te kunnen door mijn chronische pijn en bijbehorende vermoeidheid. Maar op een gegeven moment was ik het zo enorm zat en kon ik er niet meer omheen. Ik wist dat ik de diepte in moest. Als geen ander ken ik het gevoel van weerstand als er gezegd wordt dat je fysieke pijn en vermoeidheid een emotionele oorzaak hebben. Dat overigens niet wil zeggen dat de fysieke pijn er niet is. Die is absoluut echt en aanwezig. Ik ben me erin gaan verdiepen. Boeken lezen, masterclasses en online trainingen volgen en documentaires kijken van o.a. Dr. Gabor Maté, Dr. John E. Sarno, Dr. Howard Schubiner, Dr. Peter Levine, Dr. Stephen Porges, Bessel van der Kolk en de psychotherapeuten Peter Levine en Alan Gordon en nog vele anderen.

 

Ik kwam er achter dat het wel degelijk de opgeslagen onverwerkte trauma’s en emoties zijn die mijn zenuwstelsel op de kop gooiden. En daar ben ik mee aan de slag gegaan. Naast imaginaire exposure en EMDR bij de psycholoog zocht ik hulp voor heling in het holistische circuit. 

Zo mediteer ik al vijf jaar dagelijks, houd ik mij bijna twee jaar bezig met de adem en wat het voor je kan doen. Zowel goedschiks als kwaadschiks. Mijn psychosomatische fysiotherapeut kwam er achter dat ik niet op de juiste manier mijn ademhaling deed. En zo bleek dus dat ik door spanning heel vaak en lang niet ademde en mijn lichaam te weinig zuurstof kreeg en ik letterlijk en figuurlijk een pantser om mijn bovenlichaam had gebouwd.

Het werken met de adem en plantmedicijnen heeft mij zoveel heling gebracht. Daarnaast heb ik meerdere cupping behandelingen ondergaan. Deze zijn heel goed voor je bindweefsel als je fibromyalgie en last van je spieren en gewrichten hebt. Maar ook bij deze behandelingen kwam onverwerkt ‘oud zeer’ naar boven. Het lichaam geeft het feilloos aan. Hoe intrigerend is dat? 

 

Verder ben ik al twintig jaar bezig met wat voeding voor je lichaam kan doen. Ik heb mijn diploma’s voedingsdeskundige en Mindfulness Based Cognitive Therapy behaald en ik mag mij gecertificeerd Cupping Coach Ⓡ noemen. Deze opleiding is zo veelomvattend en compleet. Het bevat o.a. (vuur)cupping, breathwork, PRE (psoas release exercises), energetisch werk, Traditional Chinese Medicine (TCM) inclusief meridianenleer, helende voeding volgens de elementenleer, de Polyvagaal Theorie, kennis over fascia en (orgaan)massage technieken vanuit de fysiotherapie, en (lichaamsgerichte) coaching. 
Inmiddels ben ik ook gecertificeerd Yin Yang Breath Facilitator Ⓡ waarbij ik op holistische zachte wijze heb geleerd jou te ondersteunen met ademwerk.

 

En nu ben ik zo ver dat ik weer aan het werk kan vanuit de WIA en mijn eigen praktijk heb. Vind ik het spannend? Enorm! 

Maar het mooiste is: Jouw heling is ook mijn heling.

Tijdens het geven van een behandeling heb ik zelden pijn en ik voel tijdens en na de sessie een hele fijne, rustige energie in mij.

Voel jij dat je ondersteuning nodig hebt bij jouw transformatieproces? Neem gerust contact met mij op. Ik begeleid je met alle liefde naar een letterlijk en figuurlijk ‘beter in je vel zitten’ als jouw lichaamsgerichte coach.

 

Liefs en welkom,

Chantal