Chantal Brouwer, ademwerk, breathwork, cupping, mindfulness, plant medicijn, Zwolle

Over Chantal

Van overleven naar weer volledig het leven omarmen door lichaamsgerichte coaching

Van jongs af aan liep ik al bij de fysio voor chronische nek- en schouderklachten. In de loop der jaren kwamen er steeds meer fysieke en later ook burn-out klachten bij. 

De oorzaak van chronische pijn ligt in onverwerkte emoties en trauma's.

Door middel van lichaamsgerichte coaching die o.a. bestaat uit mindfulness, ademwerk, stress release oefeningen, cupping therapie en het aanpassen van mijn leefstijl ben ik vrij van medicatie en zo goed als pijnvrij.

Ik ben enorm dankbaar dat ik inmiddels in mijn praktijk ook anderen mag ondersteunen bij het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

 

Chronische pijn treft één op de vijf mensen, maar er wordt nog steeds weinig over gesproken vanwege schaamte, schuldgevoelens, of de angst om als klager gezien te worden.

Het is verbazingwekkend hoe chronische pijn zoveel mensen beïnvloedt en beperkt, terwijl het nog steeds als taboe wordt beschouwd.

 

Als iemand die het zelf heeft ervaren, weet ik nu dat door diep in je 'zijn' te duiken, je 'oude pijn' kunt helen door de oorzaak van je klachten aan te pakken in plaats van de symptomen te bestrijden.

Dankzij mijn ervaring zijn mijn PTSS, fibromyalgie/TMS- en prikkelbare darmklachten, migraine, concentratiestoornissen en overgangsklachten aanzienlijk verminderd, waardoor ik kon stoppen met gemiddeld 12 tot 16 pillen per dag.

 

Jarenlang was ik bang nooit meer aan het werk te kunnen door mijn chronische pijn en bijbehorende vermoeidheid. Maar op een gegeven moment was ik het zo enorm zat en kon ik er niet meer omheen. Ik wist dat ik de diepte in moest. Als geen ander ken ik het gevoel van weerstand als er gezegd wordt dat je fysieke pijn en vermoeidheid een emotionele oorzaak hebben. Dat overigens niet wil zeggen dat de fysieke pijn er niet is. Die is absoluut echt en aanwezig.

 

Ik kwam er achter dat het wel degelijk de opgeslagen onverwerkte trauma’s en emoties zijn die mijn zenuwstelsel op de kop gooiden. En daar ben ik mee aan de slag gegaan. Naast imaginaire exposure en EMDR bij de psycholoog zocht ik hulp voor heling in het holistische circuit. 

Zo mediteer ik al jarenlang dagelijks, houd ik mij bijna drie jaar bezig met de adem en wat het voor je kan doen. 

Het werken met de adem heeft mij zoveel heling gebracht. Daarnaast heb ik meerdere therapeutische cupping behandelingen ondergaan. Deze zijn heel goed voor je bindweefsel als je fibromyalgie en last van je spieren en gewrichten hebt. Maar ook bij deze behandelingen kwam onverwerkt ‘oud zeer’ naar boven. Het lichaam geeft het feilloos via de meridianen aan. Hoe intrigerend is dat? 

 

Verder ben ik al twintig jaar bezig met wat voeding voor je lichaam kan doen. Ik heb mijn diploma’s voedingsdeskundige en Mindfulness Based Cognitive Therapy behaald en ik mag mij gecertificeerd Cupping Coach Ⓡ noemen. Deze opleiding is zo veelomvattend en compleet. 
Ook ben ik gecertificeerd Yin Yang Breath Facilitator Ⓡ, waarbij ik op holistische zachte wijze heb geleerd jou te ondersteunen met ademwerk. En heb ik de trainingen Stress Release en de B|Mind Release methode afgerond waarbij we in beide trainingen dieper ingingen op de werking van het zenuwstelsel en hoe je opgeslagen emoties en trauma door stress release oefeningen kunt verminderen. 

 

En nu ben ik alweer even zo ver dat ik weer aan het werk ben vanuit de WIA en mijn eigen praktijk heb sinds 1 april 2023. En wat heb ik mijn werk het eerste jaar met veel plezier gedaan. De zingeving en dankbaarheid voor dit werk is enorm. Voor mij een mooie bijkomstigheid: Jouw heling is ook mijn heling. Tijdens het geven van een behandeling voel ik tijdens en na de sessie een hele fijne, rustige energie in mij die ik graag op jou overbreng.

Voel jij dat je ondersteuning nodig hebt bij jouw transformatieproces? Neem gerust contact met mij op. Ik begeleid je met alle liefde naar een letterlijk en figuurlijk betere gemoedstoestand ls jouw lichaamsgerichte coach.

 

Liefs en welkom,

Chantal

Meerdere keren heb ik als spreker mijn verhaal mogen vertellen. Organiseer jij een bijeenkomst waarbij mijn verhaal een mooie aanvulling is? Neem dan gerust contact met mij op.