Met niemand anders dan met jou...

Veel mensen met chronische aandoeningen zijn ook hoogsensitief. Hoogsensitieve mensen zijn gevoeliger voor een toxische relatie met bijvoorbeeld een (verborgen) narcist. Ze zullen zoveel mogelijk aan de eisen van de partner willen voldoen, ook al gaan ze daarmee ver over hun eigen grenzen. Been there, done that…

Lees meer »

UIt je comfortzone en gaan...

Onlangs deed ik mee aan de 11 daagse manifestatie challenge van Dzanella. Erg leuk om te doen en er zat een hoofdstuk bij dat ging over 'Uit je comfortzone gaan'. Sindsdien doe ik dat ook bijna dagelijks heel bewust, maar a.s. zaterdag ga ik het nog een beetje meer doen. Uit je comfortzone stappen is namelijk maar heel eventjes lastig. Over het algemeen vooral in je eigen hoofd, voordat je ermee bezig gaat. Zodra je het uitvoert voelt het meestal goed tot zeer goed en brengt het je groei. Stilstaan is wat mij betreft dan ook nooit een optie, hooguit verstillen om te voelen en te leren. 

Lees meer »

Door de bomen het bos weer zien.

Herken je dat? Dat er zoveel op je to do lijst staat, maar dat je door je chronische aandoening en bijbehorende vermoeidheid met brainfog je nooit alles gedaan krijgt en op sommige dagen helemaal niets voor elkaar krijgt?

Lees meer »

Dikke doei 2021

En dan is er alweer een jaar voorbij. Een jaar met vallen en opstaan, waarin ik heel veel moois heb mee mogen maken, zowel privé als met mijn blog Balanzeren. Maar ook een jaar waar ik ook op mijn bek ging en mijn lichaam niet zo meewerkte als ik hoopte.

Lees meer »

Winterzonnewende

Dinsdagochtend na het douchen buiten gestart met een warme aangereikte plantaardige latte met het warme licht van de zonsopgang en de maan die nog voor 96% vol was, blauwe lucht en witte rijp.

Lees meer »

Lekker uit je comfortzone…

Ik voel mij enorm vereerd dat ik een gastblog mocht schrijven voor Reducept voor de 30 dagen challenge ‘Bevrijd van pijn’. Daarbij vroegen ze ook of ik een introductie filmpje wilde maken. Ja, tuurlijk!

Lees meer »

16 jaar moeder zijn en ander moois...

De afgelopen 1,5-2 weken waren erg druk en ik kwam dan ook niet toe aan schrijven. Inmiddels probeer ik mij er steeds meer bij neer te leggen als iets niet (meer) lukt door de chronische vermoeidheid of pijn, maar het blijft een lastig dingetje. 

Lees meer »

Dankbaar

In juni mocht ik bij ‘Voor de Hand’ “proefpersoon” zijn voor haar relaxsessie en eerder al voor de hand- en hoofdmassage. De relaxsessie of massages zijn vanaf afgelopen zomer te boeken op vrijdag in de binnenstad van Zwolle. Maarrr, ook vanaf oktober bij mij om de hoek in de Aa-landen bij Zorgpand Rijnland.

Lees meer »

Need some air…

Doordat ik inmiddels al drie jaar veel thuis ben en veel binnen zit, komen zo af en toe de muren op mij af en kan ik letterlijk en figuurlijk behoefte hebben aan frisse lucht. Ik probeer dagelijks één of twee wandelingen te maken, maar helaas lukt dat niet altijd door pijn of mij te ziek te voelen.

Lees meer »

Ontprikkelen

Vanmiddag had ik drie uur lang de rioleringsservice over de vloer i.v.m. verstoppingen in het belabberde rioleringssysteem in ons appartementencomplex. Gebeurd wel vaker, maar zo erg als vandaag had ik het nog niet meegemaakt. Bij het doorpompen (met een hoop lawaai) bij de spoelbakken spoot er zwart stinkend water met vet uit de afvoer van de vaatwasser omhoog, want die was de beste jongen vergeten af te sluiten. De hele keukenvloer stond zwart in dit geval.

Lees meer »

Maar je ziet er niets van...

Vandaag is het Wereld Fibromyalgie Dag en is de maand mei voor zowel hypermobiliteit als artrose ‘awareness month’. Bijna mijn hele “pretpakket” bij elkaar.

Lees meer »

Het punt van pijn

Doordat ik al jaren over mijn pijngrens ging in het dagelijks leven door mijn gedrevenheid kwam ik in 2018 in een burn-out terecht. Doordat ik veel beter leerde voelen en mijn grenzen te bewaken voelde ik eigenlijk ook steeds meer de pijn. Na vele bezoeken aan diverse artsen en de psycholoog kwam ik terecht bij het CIR voor een revalidatietraject voor mensen met chronische pijn. Dat heeft mij heel veel goeds gedaan, maar anderzijds ook weer niet. 

Lees meer »

Moet ik dit nu doen?

Het weer gaat weer omslaan en ik voelde het al toen ik vanochtend wakker werd. Ik ben nog even blijven liggen en mediteren en daarna een warme douche om mijn lichaam weer wat makkelijker in beweging te krijgen. Afspoelen met koud water, want goed tegen ontstekingen en voor je bloedsomloop, weerstand en huid. Het is mijn dagelijkse ochtendritueel.

Lees meer »

Het blijft 'Balanzeren'...

Herkennen jullie dat? Dat je zo’n dag hebt dat je vooral denkt dat je wat meer energie hebt en je to do-lijst voor de komende twee weken wel af zou willen vinken?

Lees meer »

Resetten

De afgelopen maanden en zeker de laatste weken mijzelf weer voorbij aan het lopen. Dus van de week op mijn kop gekregen en de opdracht mee om weer even te resetten.

Lees meer »

Brrrrrr

Ik was één van de weinigen die nog niet naar buiten was gehuppeld in de sneeuw geloof ik. Mijn lichaam vindt de kou helemaal niet fijn en gisteren waaide het echt te hard en met gevoelstemperatuur min 16 vond ik er dan ook echt niets aan om naar buiten te gaan.

Lees meer »

Mijn dagelijkse selfcare routine

In verband met mijn chronische pijn plan ik een aantal selfcare momenten per dag in. Doe ik dit te weinig, ja mijn valkuil, dan heb ik daar de volgende dag nog last van. Dus een noodzaak voor mij om te doen.

Lees meer »

Selluf doen

Vandaag heb ik, voor nu, het laatste evaluatiegesprek gehad bij het CIR voor mijn revalidatietraject in verband met chronische pijn.

Lees meer »

Lockdown

Voor veel mensen is het nu wennen om zoveel thuis te zijn. Ik doe dat helaas al anderhalf jaar, incl. minder sociale contacten en financiële middelen. Voor mij zijn er nu dan ook weinig aanpassingen, want ik ben het inmiddels gewend.

Lees meer »

In beweging

Helaas is het revalidatietraject (i.v.m. chronische pijn, bij het CIR) waar ik net mee gestart was ook stopgezet i.v.m. het coronavirus en de lockdown. Zo jammer, want ondanks dat het heel pittig was voor zowel body als mind, deed het mij erg goed.

Lees meer »

Wish me luck

Vandaag heb ik de screening bij het CIR voor een revalidatietraject in verband met chronische pijnbehandeling. Ik zie tegen deze dag en het traject op, maar wil het zoooo graag.

Lees meer »