Familielijnen, emotionele blokkades en cuppen

Afgelopen week heb ik even iets meer tijd voor mijzelf genomen. De voorbereidingen voor het opzetten van mijn eigen praktijk vergen best wat energie. Positieve energie hoor! Maar mijn lichaam gaf toch aan dat het even iets meer rust nodig had. Vooral het achter de laptop zitten vindt mijn lichaam een verschrikking en dat is nu natuurlijk toch wat meer nodig door het uitwerken van de behandelingen en het bedrijfsplan. 

Lees meer »

Nieuwe stappen...

Zoals mijn vaste lezers weten ben ik onlangs geslaagd voor de opleiding Cupping Coach en daarvoor voor de opleidingen Mindfulness Based Cognitive Therapy en Voedingsdeskundige. Helemaal omgeschoold om een nieuwe start te gaan maken met iets waar mijn hart ligt. Personen ondersteunen in hun selfcare en heling. Daar volgt binnenkort meer informatie over.

Lees meer »

Geslaagd!

Als je helemaal niemand verteld hebt dat je examen moest doen dan is het des te leuker om te vertellen dat je geslaagd bent! 

Lees meer »

Naar binnen keren

Dit najaar en deze winter keer ik nog meer naar binnen dan andere jaren. Niet alleen om te rusten, maar ook om mij voor te bereiden op de groei van aankomend voorjaar.

Lees meer »

Met niemand anders dan met jou...

Veel mensen met chronische aandoeningen zijn ook hoogsensitief. Hoogsensitieve mensen zijn gevoeliger voor een toxische relatie met bijvoorbeeld een (verborgen) narcist. Ze zullen zoveel mogelijk aan de eisen van de partner willen voldoen, ook al gaan ze daarmee ver over hun eigen grenzen. Been there, done that…

Lees meer »

UIt je comfortzone en gaan...

Onlangs deed ik mee aan de 11 daagse manifestatie challenge van Dzanella. Erg leuk om te doen en er zat een hoofdstuk bij dat ging over 'Uit je comfortzone gaan'. Sindsdien doe ik dat ook bijna dagelijks heel bewust, maar a.s. zaterdag ga ik het nog een beetje meer doen. Uit je comfortzone stappen is namelijk maar heel eventjes lastig. Over het algemeen vooral in je eigen hoofd, voordat je ermee bezig gaat. Zodra je het uitvoert voelt het meestal goed tot zeer goed en brengt het je groei. Stilstaan is wat mij betreft dan ook nooit een optie, hooguit verstillen om te voelen en te leren. 

Lees meer »

Door de bomen het bos weer zien.

Herken je dat? Dat er zoveel op je to do lijst staat, maar dat je door je chronische aandoening en bijbehorende vermoeidheid met brainfog je nooit alles gedaan krijgt en op sommige dagen helemaal niets voor elkaar krijgt?

Lees meer »

Dikke doei 2021

En dan is er alweer een jaar voorbij. Een jaar met vallen en opstaan, waarin ik heel veel moois heb mee mogen maken, zowel privé als met mijn blog Balanzeren. Maar ook een jaar waar ik ook op mijn bek ging en mijn lichaam niet zo meewerkte als ik hoopte.

Lees meer »

Winterzonnewende

Dinsdagochtend na het douchen buiten gestart met een warme aangereikte plantaardige latte met het warme licht van de zonsopgang en de maan die nog voor 96% vol was, blauwe lucht en witte rijp.

Lees meer »

De invloed van voeding op chronische pijn

Hoi, ik ben Chantal van Balanzeren en ik ben door Reducept gevraagd een blog te schrijven over de relatie tussen voeding en pijn voor de 30 dagen challenge ‘Bevrijd van Pijn. Ik voel mij vereerd en wens jullie veel leesplezier.

Lees meer »

Lekker uit je comfortzone…

Ik voel mij enorm vereerd dat ik een gastblog mocht schrijven voor Reducept voor de 30 dagen challenge ‘Bevrijd van pijn’. Daarbij vroegen ze ook of ik een introductie filmpje wilde maken. Ja, tuurlijk!

Lees meer »

16 jaar moeder zijn en ander moois...

De afgelopen 1,5-2 weken waren erg druk en ik kwam dan ook niet toe aan schrijven. Inmiddels probeer ik mij er steeds meer bij neer te leggen als iets niet (meer) lukt door de chronische vermoeidheid of pijn, maar het blijft een lastig dingetje. 

Lees meer »

Dankbaar

In juni mocht ik bij ‘Voor de Hand’ “proefpersoon” zijn voor haar relaxsessie en eerder al voor de hand- en hoofdmassage. De relaxsessie of massages zijn vanaf afgelopen zomer te boeken op vrijdag in de binnenstad van Zwolle. Maarrr, ook vanaf oktober bij mij om de hoek in de Aa-landen bij Zorgpand Rijnland.

Lees meer »

Need some air…

Doordat ik inmiddels al drie jaar veel thuis ben en veel binnen zit, komen zo af en toe de muren op mij af en kan ik letterlijk en figuurlijk behoefte hebben aan frisse lucht. Ik probeer dagelijks één of twee wandelingen te maken, maar helaas lukt dat niet altijd door pijn of mij te ziek te voelen.

Lees meer »

Volle maan

Volle maan draait om reflecteren, loslaten van wat jou niet langer dient en dat afsluiten en het nieuwe in je leven omarmen. Doordat de maan zich richt op je onderbewustzijn kunnen gevoelens naar boven komen die je liever wegstopt. Dit zijn vaak angsten, onzekerheden en emoties. Niet zo vreemd dus dat velen vaak wat sneller gestrest of geïrriteerd zijn tijdens volle maan.

Lees meer »

Ontprikkelen

Vanmiddag had ik drie uur lang de rioleringsservice over de vloer i.v.m. verstoppingen in het belabberde rioleringssysteem in ons appartementencomplex. Gebeurd wel vaker, maar zo erg als vandaag had ik het nog niet meegemaakt. Bij het doorpompen (met een hoop lawaai) bij de spoelbakken spoot er zwart stinkend water met vet uit de afvoer van de vaatwasser omhoog, want die was de beste jongen vergeten af te sluiten. De hele keukenvloer stond zwart in dit geval.

Lees meer »

Maar je ziet er niets van...

Vandaag is het Wereld Fibromyalgie Dag en is de maand mei voor zowel hypermobiliteit als artrose ‘awareness month’. Bijna mijn hele “pretpakket” bij elkaar.

Lees meer »

Het punt van pijn

Doordat ik al jaren over mijn pijngrens ging in het dagelijks leven door mijn gedrevenheid kwam ik in 2018 in een burn-out terecht. Doordat ik veel beter leerde voelen en mijn grenzen te bewaken voelde ik eigenlijk ook steeds meer de pijn. Na vele bezoeken aan diverse artsen en de psycholoog kwam ik terecht bij het CIR voor een revalidatietraject voor mensen met chronische pijn. Dat heeft mij heel veel goeds gedaan, maar anderzijds ook weer niet. 

Lees meer »

Moet ik dit nu doen?

Het weer gaat weer omslaan en ik voelde het al toen ik vanochtend wakker werd. Ik ben nog even blijven liggen en mediteren en daarna een warme douche om mijn lichaam weer wat makkelijker in beweging te krijgen. Afspoelen met koud water, want goed tegen ontstekingen en voor je bloedsomloop, weerstand en huid. Het is mijn dagelijkse ochtendritueel.

Lees meer »

Het blijft 'Balanzeren'...

Herkennen jullie dat? Dat je zo’n dag hebt dat je vooral denkt dat je wat meer energie hebt en je to do-lijst voor de komende twee weken wel af zou willen vinken?

Lees meer »

Chronische pijn en vermoeidheid

In Nederland lijdt één op de vijf personen aan chronische pijn. Dit is pijn die langer duurt dan drie maanden en niet meer overgaat. De pijn kan in diverse lichaamsdelen ontstaan en er is niet altijd een aanwijsbare medische reden voor te vinden.

Lees meer »

Resetten

De afgelopen maanden en zeker de laatste weken mijzelf weer voorbij aan het lopen. Dus van de week op mijn kop gekregen en de opdracht mee om weer even te resetten.

Lees meer »

Brrrrrr

Ik was één van de weinigen die nog niet naar buiten was gehuppeld in de sneeuw geloof ik. Mijn lichaam vindt de kou helemaal niet fijn en gisteren waaide het echt te hard en met gevoelstemperatuur min 16 vond ik er dan ook echt niets aan om naar buiten te gaan.

Lees meer »