Stress Release

Stress! 

We herkennen het allemaal wel. Tot een bepaalde hoogte is stress gezond, maar houdt de stress te lang aan en wordt het chronisch, dan kun je zowel fysieke als mentale problemen krijgen.

Spanning in verschillende delen van het lichaam, zoals hoofd, nek, schouders, armen en heupen, kan leiden tot lichamelijke klachten. Daarnaast kun je drukte ervaren in je hoofd en je wellicht nerveus, angstig of emotioneel kwetsbaar voelen.

 

Hoe fijn is het als je vanuit je hoofd je lichaam in mag zakken en de spanning weg voelt vloeien tijdens een Stress Release sessie. Tijdens deze sessie werken we met mindfulness, ademwerk, stress release oefeningen en massage.

 

Mindfulness is een methode die ons leert in het huidige moment te leven, onze gedachten en gevoelens te observeren zonder oordeel, en onze algehele bewustzijn te vergroten. Door mindfulness kunnen we onze stressreacties herkennen en beheersen, waardoor we een dieper gevoel van rust en vrede in ons dagelijks leven kunnen ervaren. 

 

Ademwerk, of ademhalingsoefeningen, spelen een cruciale rol in mindfulness en stressverlichting. Het kan helpen om het parasympathisch zenuwstelsel te activeren, wat leidt tot het kalmeren van je lichaam en geest.

 

Stress en trauma release oefeningen, zijn bedoeld om diepe, chronische spanning in het lichaam te releasen, wat leidt tot emotionele en fysieke stressvermindering. Deze methode gebruikt eenvoudige oefeningen om het lichaam op een veilige manier te helpen 'los te laten'. Door het activeren van een natuurlijke trilreactie of schudden in het lichaam, helpt dit bij het loslaten van diepgewortelde spierspanningen en stress. Het is een effectieve benadering voor mensen die trauma's hebben ervaren of die last hebben van chronische stress en angst.

 

Hoofd- en gezichtsmassages zijn ook krachtige technieken voor stressverlichting. Deze massages kunnen helpen om de spanning in de spieren van het gezicht, de hoofdhuid, de nek en de schouders te verminderen. Ze stimuleren de bloedcirculatie, wat kan leiden tot een verlaging van de stressniveaus en een verbetering van de slaap en hoofdpijnklachten. Bovendien kunnen deze massages een gevoel van welzijn en ontspanning bevorderen, wat bijdraagt aan een algehele afname van stress.

 

Je wordt ontvangen met een kopje thee en heerlijke geuren in de praktijk. 

We starten de sessie altijd met een bodyscan om uit de drukte en haast van de dag te stappen. Wat voel je en ervaar je op dit moment? Waar zit de spanning in je lichaam, zit je adem hoog of laag, voel je ergens tintelingen of pijn? Ondertussen ontspant je lichaam steeds meer op de verwarmde massagetafel. 

 

Daarna starten we met het loslaten van de spanning in je lichaam door middel van stress release oefeningen en nemen we ook je ademhaling mee.

 

Vervolgens mag je heerlijk gaan liggen voor een zeer ontspannende hoofd- en gezichtsmassage waarbij je schouders, nek, hoofd en gezicht worden gemasseerd. Je bent niet de eerste die stiekem even helemaal wegdroomt tijdens deze fijne zachte aanrakingen. 

 

Voordat je ontspannen naar huis gaat staat er nog een kopje thee voor je klaar zodat de bij de behandeling vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden.

 

Het benaderen van deze methodes met een liefdevolle houding ten opzichte van jezelf en je lichaam versterkt de positieve effecten ervan. Door regelmatig de tijd te nemen voor deze zelfzorgtechnieken, kun je een dieper gevoel van geluk en tevredenheid in je leven cultiveren.

 

Ervaar je wat meer stress en heb je burn-out verschijnselen of chronische klachten? Of wil je jezelf wat vaker verwennen? 

Dan is er ook de mogelijkheid om het traject van vijf sessies te boeken. In dit traject wordt er geen gebruik gemaakt van cupping. Zou je dat wel willen, dan is het Transformational Body & Mind traject meer geschikt voor jou.

Het is mogelijk om het traject in twee delen te betalen.

 

Het is prettig om tijdens deze sessie loszittende kleding te dragen.

Stress Release Tarief
Stress Release 90 minuten €  97,00
Stress Release traject 5 sessies € 447,00
Stress Release traject 8 sessies € 697,00

Vergoedingen

Veel werkgevers reserveren een opleidingsbudget per medewerker. Dit budget kun je ook inzetten voor één op één sessies Stress Release coaching. Informeer ook bij je werkgever naar eventuele mogelijkheden via bijvoorbeeld een vitaliteitsplan dat je werkgever heeft opgesteld ter preventie van uitval. Voor bedrijven zijn genoemde prijzen excl. 21% BTW.

Het is een bewuste keuze om niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Daardoor worden de sessies en behandelingen niet vergoed door je zorgverzekering. Wil je hier meer over weten, vraag het gerust, ik leg je graag uit waarom ik deze keuze maak.

 

Fantastisch als je een afspraak wilt inplannen, en dat je deze ‘deep dive’ en investering in jezelf, met mijn ondersteuning wilt doen. Ben je verhinderd? Dan is het mogelijk om tot 48 uur voorafgaand aan de gemaakte afspraak kosteloos te annuleren. Annuleer je binnen 48 uur, dan wordt er 50% van de behandeling in rekening gebracht. Niet of te laat geannuleerde afspraken op dezelfde dag en vergeten afspraken worden volledig aan je doorberekend.