If live gives you lemons...

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 19:34

If live give you lemons...

Dan maak ik limoncello, Italiaanse lemon cheesecake, glutenvrije citroen boterkoek, citroen/gember shots en kruidenboter voor bij de bbq.

 

Vorige week hoorde ik dat het motorblok van mijn auto definitief overleden is. Mijn ouwe trouwe fijne bakkie van inmiddels 24 jaar oud waar ik zo donders gek mee ben. Ik was er flink naar van en heb ook wel een traan gelaten. Ja, ik weet het. Het is maar materiaal. Maar ik was er verdrietig van...

 

Na vele jaren van kookworkshops en catering verzorgen blijft de keuken induiken dan mijn grootste ontspanning. Ik kan dan vaak alle (in dit geval verdrietige en zorgen makende) gedachtes weer rustig krijgen en beter relativeren en oplossend denken.

Dusss, als je dan een grote zak met biologische citroenen hebt liggen uit de tuin van een vriend uit Spanje, dan heb ik op zo'n moment maar één ding te doen. Get your ass in da kitchen babe!

 

Van deze citroenen heb ik bijna alles opgebruikt. Ze zijn geschild en de schillen staan in een donkere koeling afgesloten te trekken in alcohol. Ze ruiken al verrukkelijk! Over drie weken kan ik de limoncello verder afmaken en bottelen.

Van wat er overbleef heb ik een Italiaans getinte lemon cheesecake gemaakt met daar doorheen citroentijm die groeit op mijn dakterras.

Maar ik had nog meer over, dus heb ik nog een glutenvrije boterkoek met citroen gemaakt. Heerlijk dat vettige van de roomboter, met het frisse van de citroen. Oja, daarover gesproken. Ik maakte ook nog een kruidenboter met verse kruiden en knoflook van het dakterras met wat citroenrasp en -sap erdoor voor bij de bbq.

 

Twee geraspte citroenen heb ik bewaard om plakjes van te snijden voor in water, thee of een ander verfrissend drankje. De rest ging de sapcentrifuge in met een flink stuk gember voor lekkere spicy shots of om eventueel te verdunnen met koud water als verfrissende limonade met een takje munt er doorheen.

En een aantal pitten zijn bewaard om weer te planten. Ik hou ervan om echt zoveel mogelijk te gebruiken van mooie producten.

 

Maareh, mocht je nog een goed motorblok voor een E46 325 CI met code 256S4 hebben liggen? Bel mij dan even...