Iets met een verwijderd hormoonstaafje

Mijn Implanon is deze week verwijderd omdat ik veel last had van HMB (hevig menstrueel bloedverlies) en geen regelmatige cyclus had. Vaak was ik meerdere keren per maand ongesteld en soms wel tien dagen lang. In verband met mijn leeftijd (52) was de verwachting van de gynaecoloog dat ik na het verwijderen van het hormoonstaafje minder tot geen last van mijn menstruaties en hormonen zou hebben. Niets is minder waar... 

 

Na drie dagen weer heerlijk in de PMS, buikkrampen, rugpijn en zware hoofdpijn en ja inderdaad, flink ongesteld. Ik hoop voor de laatste keer en dat mijn lichaam de hormonen uit het staafje aan het “opruimen” is. Fingers crossed! 

 

Bij de PMS en eerste, of soms twee dagen, van de menstruatie heb ik ook foodcravings. Mijn hele leven al zo’n beetje dezelfde trouwens. Eerst iets zoets (ik eet bijna nooit iets met suiker) zoals colaflesjes of iets anders gummi-achtings en daarna chips. En dan lichtelijk misselijk gaan slapen. Geef jij daar lekker aan toe en gun jij jezelf af en toe zo’n lekker vreet-maar-door-avondje? Ik wel! Ik vind dit namelijk helemaal niet lekker genoeg om dagelijks te doen en als mijn lichaam er dan een keertje om vraagt mag het van mij er lekker van genieten. Volgens de 80-20 regel dus.

 

Dit gaat ook niet in één avondje op, maar doe ik een tijdje mee. Hoop ik... Even afwachten wat die hormonen gaan doen de komende tijd, anders zit er weer heel snel een nieuw staafje in.