Wat kan er misgaan?

Gisteren ben ik eind van de middag aangekomen in Egmond, mijn tweede thuis. Zo enorm fijn om weer hier te mogen zijn. Na de feestdagen met veel prikkels even lekker uitwaaien en rustig lezen en boeken luisteren en lange wandelingen maken. 

 

Gezellig bijpraten met mijn “tweede moeder”, voor haar koken en samen een wijntje drinken en lachen bij de haard. Het was niet gepland, maar gisterochtend kwamen de muren op mij af. Ik kan prima hele dagen thuis zitten, maar af en toe moet ik er toch even uit. Zeker in de winter als ik ook niet naar mijn dakterras kan verplaatsen. Mijn zoon is deze  week bij zijn vader en ik had ook geen medische verplichtingen in deze laatste dagen van de kerstvakantie. 

 

Gistermiddag gelijk door naar het strand voor een korte wandeling en een glas gemberthee bij de haard bij mijn favoriete beachclub in Castricum. Heerlijk thuiskomen!

Daarna gezellig met mijn “tweede moeder” uit eten geweest in Egmond-Binnen en daarna nog even gezellig bij de haard gezeten.

 

Vanochtend werd ik helaas wakker met enorme hoofdpijn, rugpijn, zere borsten en krampen in mijn onderbuik. Neeeeeee, niet nu! Helaas heb ik geen regelmatige cyclus.

 

Had in de planning om door de duinen naar het strand van Egmond-Binnen te lopen en dan over het strand naar Egmond aan Zee. Maar dat zat er echt niet in. 

Naast de pijn in lichaam heb ik ook last van HMB (hevig menstrueel bloedverlies) en ik voelde mij goed beroerd. Alsof er iemand aan mijn eierstokken lag te trekken. 

 

Ik mocht heerlijk op de bank liggen met een dekentje, glas thee en luisterboek aan. Werd zo lief vertroeteld. Eind van de middag alleen eventjes mee geweest om wat boodschapjes te halen en verse eieren bij de eierboer. Daarna weer snel naar huis i.v.m. HMB en verschonen. Dat moet ik dan de eerste dagen vaak ieder uur doen. Ik heb wel bloedstollingsmedicatie, maar op de eerste dag van de menstruatie gebruik ik die liever nog niet. Voor mijn gevoel moet het “afval” dan mijn lichaam uit. 

 

Heerlijk voor de haard gezeten en ben lekker warm en duik heerlijk mijn bed in met een fijne geleide slaapmeditatie. Hopelijk gaat het morgen weer wat beter.