Laten we het er gewoon over hebben...

Zoals mijn vaste lezers weten ben ik open over mijn voormalig HMB (Hevig Mentrueel Bloedverlies). En met een reden. Ik vind dat er veel meer openheid moet zijn over hormonale en menstruele klachten zodat er meer begrip voor elkaar ontstaat. Je kunt je er echt flink beroerd door voelen en er veel door moeten laten. Het kan zelfs zo ver gaan dat er operaties aan te pas moeten komen zodat je de dagelijkse dingen kunt blijven doen.

 

Door mijn openheid hierover ben ik gevraagd door Period.nl en Bloedserieus, om middels een interview, mee te werken aan onderstaande campagne.

Superleuk om aan mee te mogen werken. Een mooi open gesprek met Paula Kragten van Period.nl en een heuse cameraploeg over de vloer. Binnenkort volgt het eindresultaat van het filmpje. Ben heel benieuwd en zal het uiteraard met jullie delen.

 

Period.nl:

Met rode stip een geweldig project. Vrouwen interviewen die zo stoer zijn om voor de camera opening van zaken te geven over de impact van een veel voorkomend gynaecologisch probleem. Niet levensbedreigend, want ‘benigne’ in medisch jargon. Maar wel levensverstorend.

 

Dus wie denkt dat aandacht vragen voor hevig menstrueel bloedverlies (HMB) onder de noemer ‘medicaliseren’ valt: doe dit kunstje eens na.

  •       Je agenda rond je menstruatie plannen, maar niet naar de (huis)arts gaan: menstruatieproblemen horen er immers bij? 
  •       Een bloedtransfusie nodig hebben vanwege je hevige menstruaties en dan toch denken: misschien stel ik me aan?
  •       Blij zijn met een baarmoederverwijdering omdat er dan tenminste een einde komt aan je hevige menstruaties.

 

(Dacht al dat jullie hier geen trek in zouden hebben). 

 

PS: Klik hier voor meer informatie over HMB en de campagne #Bloedserieus. Daar vind je ook mijn interview dat in maart in de Telegraaf stond.