Bloedje spannend interview met RTL Nieuws

November is de Bloedserieus campagnemaand over HMB (Hevig Menstrueel Bloedverlies / menorragie). 

Dit jaar heb ik al een aantal keren, door middel van interviews, mee mogen werken aan meer aandacht voor HMB.

Enorm trots ben ik dan ook dat ik deze week ben geïnterviewd door Paula Vaarkamp voor RTL Nieuws.

Na een fijn gesprek met haar staat mijn jarenlange beleving van HMB, en de uiteindelijke oplossing voor mij, nu online op de website van RTL Nieuws. Deze kun je hier lezen.

 

Dank je wel Paula Kragten van Period! voor het verbinden met elkaar in onze gezamenlijke missie.

Fijn dat ik op deze manier mijn steentje bij mag dragen aan meer openheid en het uit de taboesfeer halen van menstruatieklachten. Ik gun alle meiden en vrouwen dat ze zich meer durven te uiten en niet bang zijn om met hun klachten aan te kloppen bij de huisarts of gynaecoloog zodat er gezocht kan worden naar een oplossing.


Heb jij ook last van HMB en ben je wel klaar met het plannen van je agenda rondom je menstruatie en heb je vragen?

Meld je dan aan voor het gratis webinar van Bloedserieus op dinsdag 9 november.

 

Wat gebeurt er tijdens dit webinar?

Tijdens de webinar leggen huisarts Bas Bakx en gynaecoloog Femke Wilms uit wat hevig menstrueel bloedverlies (HMB) precies is. Hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen? Waarom is het belangrijk om medisch onderzoek te laten doen? Wat kan de huisarts voor je doen en voor welke behandelingen kun je terecht bij de gynaecoloog?

 

Host van dit webinar is Paula Kragten van de voorlichtingscampagne Bloedserieus. Tijdens de jaarlijkse campagnemaand Bloedserieus in november wordt extra voorlichting over de medische aandoening HMB gegeven.

De Bloedserieus-webinar op dinsdagavond 9 november begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00. Deelname is gratis én is anoniem. Hier kun je je aanmelden.

Ook goed om te weten: via de chatfunctie is het mogelijk om algemene vragen te stellen aan de experts. Bereid je voor op een extra lang consult bij de huisarts én de gynaecoloog en bedenk nu alvast op welke vragen je een antwoord zou willen hebben.