Stilte coaching, maar stiekem is het een energie sessie

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 13:51

Tijdens de lockdown moesten veel ondernemers hun creativiteit aanspreken om aan het werk te kunnen blijven. Leontien, van ‘Voor de hand’, geeft massages en relax sessies. Zie hier mijn eerdere blog over deze heerlijke relax sessie met yoga, reiki en massage. 

 

Tijdens de lockdown heeft Leontien de stilte coaching ontwikkelt. In januari was deze klaar en mocht ik proefpersoon zijn voor deze sessie. 

Leontien laat je altijd eerst even acclimatiseren bij binnenkomst en dat gaat heel makkelijk met de fijne sfeer, muziek en heerlijke geur die aanwezig zijn. Ze vraagt hoe het met je gaat en van daaruit bepaalt zij wat ze precies bij je in gaat zetten tijdens de sessie. Een sessie op maat dus.

 

Tijdens mijn sessie zijn we gestart met een aantal yoga oefeningen. Ook deze had ze aangepast aan mijn situatie. In december ben ik gestart met psychosomatische fysiotherapie als voortraject op een revalidatietraject. Tijdens deze fysiotherapie kwamen we erachter dat ik soms heel lang mijn adem inhoud en een harnas van spieren en bindweefsel heb gecreëerd in mijn lichaam van mijn nek tot en met mijn middenrif. De yoga oefeningen die we gedaan hebben heeft Leontien heel goed afgestemd op de fysiotherapie door rekening te houden met de ademhaling en het openstellen van de keel en borstkas. Daarnaast zijn de oefeningen ook nog eens enorm ontspannend en kom je volledig tot rust.

 

Na de yoga mag je op de massagetafel komen liggen en krijg je een massage zonder dat je aangeraakt wordt. Kan dat? Ja, dat kan en is ook zooo fijn. 

Voor deze massage maakt ze gebruik van klanken d.m.v. klankschalen en belletjes. De klankschaal wordt op je lichaam gezet of er dichtbij gehouden en heel zachtjes aangeslagen met een klopper. Je voelt het geluid door je lichaam trillen. Soms wel een minuut lang. 

 

Op het moment van deze massage was ik aan het herstellen van diverticulitis en een blaasontsteking. De klankschaal heeft ze ook op deze plekken van mijn lichaam gezet en dat heeft er voor gezorgd dat ik daarna nog sneller herstelde en van mijn klachten af was. De klank wordt omgezet in trilling en de resonantie hiervan zorgt ervoor dat je lichaam en geest herstelt. Het kan zelfs preventief werken tegen chronische klachten.

 

Door de stilte in jezelf op te zoeken gaat er weer nieuwe energie stromen. Voor mij altijd heel goed voelbaar als ik bij ‘Voor de hand’ ben geweest. Vandaar dat ik het stiekem een energie sessie noem, maar dat ligt voor de hand toch?

 

Deze sessies kun je nu zonder lockdown natuurlijk ook reserveren en zijn echt een aanrader als je behoefte hebt aan diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal, of als je wilt helen. 

Daarnaast is deze sessie ook heel prettig voor mensen die niet zo van masseren en of aanrakingen houden. 

 

Klik hier voor meer informatie op de site van ‘Voor de hand’.