Fysiek & mentaal helemaal los...

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 11:58

Afgelopen week mocht ik proefpersoon zijn voor een nieuwe relax-sessie bij Leontien van ‘Voor de Hand’. 

Het is een nieuwe sessie die zij op de vrijdagen in de binnenstad van Zwolle gaat geven. Het is een één op één sessie waarin je een uur lang helemaal de tijd voor jezelf hebt. 

 

Na een aantal dagen met wat meer prikkels dan normaal kreeg ik zondagavond hoofdpijn en maandagochtend zat het tegen migraine aan. Verdorie, dacht ik in eerste instantie, want ik had zoveel zin in de sessie bij Leontien en wilde niet afbellen. Dus omdenken maar…

Wat kan dit uur voor mij doen met deze hoofdpijn? 

Het begon al positief met een ritje op de fiets in de zon en zonder jas. Dat is dit natte voorjaar al goud waard toch? 

 

Na het fietstochtje hartelijk ontvangen door Leontien en even op adem komen met een slokje water en onthaasten. We gaan tegenover elkaar zitten op een yogamat en beginnen met ademhalingsoefeningen om tot rust te komen. Iedereen die mij al wat langer volgt weet dat ik graag minimaal twee keer per dag mediteer en ik vind het heerlijk om mijn rust te vinden met ademhalingsoefeningen. 

 

Vervolgens gaan we samen rekken en strekken door middel van yoga oefeningen. Ik heb van tevoren aangegeven dat ik hoofdpijn heb en dat ik momenteel vooral last heb van de rechter bovenkant van mijn lichaam. Dat is bij mij dan van nek t/m heup inclusief een chronische ontsteking in mijn schouder. Bij de oefeningen wordt daar rekening mee gehouden en ik kan zelf aangeven als er iets niet lukt. Ik voel tijdens het doen van deze oefeningen al dat mijn hoofdpijn afzakt.

 

Daarna krijg ik een druppeltje olie met munt en sinaasappel in mijn hand. Ik wrijf het in mijn handen en snuif daarna diep de geur op door een kommetje van mijn handen te maken. Heel verfrissend en ik hou van munt en citrusgeuren. 

 

Leontien gaat achter mij zitten en ik doe nog een aantal rek- en strekoefeningen waarbij zij haar handen op mijn hoofd, schouders en rug legt. Het voelt voor mij heel aangenaam. Alsof haar handen mij energie meegeven. 

 

Tijdens één van de oefeningen zegt Leontien dat ik mijzelf mag bedanken voor wie ik ben. Terwijl ik mijzelf bedank en daarover nadenk word ik overvallen door emoties. 

In tienden van seconden schiet er door mij heen dat ik het laatste anderhalf, twee jaar knetterhard aan mijzelf gewerkt heb. Omdat ik wil groeien in mindset en wil helen van mijn chronische pijn en ontstekingen. Destijds had ik niet had verwacht zo ver te komen als ik nu ben. Ik kan nu soms nog best hard tegen mijzelf zijn, want ik ben nog niet zo ver als ik zou willen zijn. En terwijl ik mijzelf bedankte voelde ik mij zo dankbaar voor wie ik nu ben en waar ik nu sta en voor wat er allemaal gebeurd is in die tijd. Die tranen van dankbaarheid mochten er zijn...

 

Leontien ging vervolgens verder met de massages die onderdeel zijn van deze relax-sessie. Ze begon met een voetmassage en nee, die kietelt niet. Mooi om te voelen dat op de plek die correspondeert met je hoofd en nek, ook in mijn voet veel pijnlijker is. Fijn dat het mede door de voetmassage losser wordt gemasseerd. 

Daarna waren mijn handen aan de beurt. Oh my, dat vind ik toch altijd zo fijn. Door de hypermobiliteit en artrose in mijn handen verkramp ik mijn handen en vingers vaak. Zo heerlijk om dat compleet los te laten en je daar ook aan over te geven. Haar warme handen en de geurige wax die ze hiervoor gebruikt zijn heerlijk ontspannend.

 

Als laatste is mijn hoofd aan de beurt voor een massage. Ik kan intens gelukkig worden als iemand aan mijn hoofd zit. En in dit geval zelfs zachtjes aan mijn haar trekt. Veeg mij maar op. Dit is met recht een relax-sessie. De frisse geur van limoen en munt van de gebruikte wax alleen al. En die heeft ook nog de hele middag om mij heen gehangen. Hmmm…

 

Als ik na afloop van de sessie mijn ogen weer open zie ik Leontien met een glimlach naar mij kijken. Ze vertelt mij dat ze wel kan huilen als ze ziet hoe goed deze behandeling mij doet. Dit geeft toch wel aan hoe ontspannend en ontprikkelend deze relax-sessie is en hoe puur haar intentie is met deze behandelingen. 

Mijn hoofdpijn is na afloop verdwenen en ik heb het gevoel alsof ik veel langer dan een uur bij haar geweest ben. Ik stap ontspannen met een dikke glimlach op de fiets het zonnetje in. 

 

WoW lieve Leontien, wat ben ik enorm dankbaar dat ik al voor de derde keer vanaf de start van ‘Voor de Hand’ proefpersoon mocht zijn en dat je aan de zijlijn met mij meekijkt. Hoe mooi, in ons beider groeiproces, gaan de groei van persoonlijkheid en behandelingen met elkaar hand in hand.

Ik ben retetrots op hoe jij het doet! 

 

Voor meer informatie of reserveren bij ‘Voor de Hand’, klik dan hier. Ik kan je deze ‘me-time’ van harte aanbevelen. 

Of lijkt het je fijn dat ze bij jou thuis komt voor een hand-, voet- of hoofdmassage vanaf je eigen bank of stoel? Dat doet ze ook!