Healing the soul first...

Gepubliceerd op 30 juni 2021 om 17:06

Gisteren mocht ik mijn vijfde (en heftigste) cuppingbehandeling ervaren bij Dux Sensu, centrum voor Body, Mind & Soul.

Door middel van cupping (vind zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde), worden de emotionele blokkades die in je lichaam zijn opgeslagen doorbroken. Je lichaam en bindweefsel hebben op celniveau ook een geheugen. Dit kan bijvoorbeeld voor lichamelijke klachten zorgen, die vervolgens weer geestelijke klachten kunnen geven door (chronische) pijn en vermoeidheid.

 

Zoals velen van jullie weten probeer ik er alles aan te doen om van mijn chronische pijnen en vermoeidheid af te komen. Via via kwam ik op Instagram terecht bij Dunja en toen ze haar praktijk startte had ik direct interesse. Ik geloof zeker in het verband tussen lichaam en geest en was geïnteresseerd door haar berichten en de verhalen erbij. Sommigen waren best heftig en het leek mij ook best spannend. Maar, durfde het nog niet aan. Hoeveel pijn zou het mij het lichamelijk en geestelijk gaan doen met zo’n behandeling en wat komt er boven en wil ik daar nu wel mee dealen?

 

Na een aantal dagen met heel veel pijn waarbij ik niets kon heb ik telefonisch contact met haar opgenomen omdat flink klaar was met de pijn en daarmee leven.

Ze legde mij alles rustig uit en ik voelde direct al een fijne energetische klik met haar. Nog geen 48 uur later lag ik bij haar op de tafel en heb ik mij compleet overgegeven.

 

In twee maanden tijd heb ik nu vijf van zulke bijzondere behandelingen mogen ervaren. We zijn begonnen met mijn sterkste pijnpunten nek, schouders, rug, armen en heupen. Daarna mijn benen, billen en heupen. Al wil het niet zeggen dat de plekken waar je de meeste pijn ervaart daar ook de pijn echt zit. Deze komen ook naar boven in de meridianen die zij behandelt.

Bij de vorige behandeling wilde ik graag nog een keer mijn nek, schouders, rug en armen behandelen. Ik had het gevoel dat ik teveel aan oude pijnen vast bleef houden en wilde deze loslaten en niet meer verkrampt vasthouden. Je bent zo gewend om te leven met de pijn dat het bijna eng kan zijn om het los te laten. Ik ben niet mijn pijn...

Tijdens die behandeling kwam er echt een doorbraak die nu naar transformatie lijdt.

 

Gisteren zijn wederom mijn bovenarmen, schouders en schouderbladen weer behandeld, maar ook mijn borst en buik. WoW, fucking heftig wat er loskwam en dat ben ik nu rustig aan het verwerken en mijn lijf aan het laten herstellen. Gisteravond was ik intens moe, enorm emotioneel en zelfs misselijk. Na een behandeling ervaar ik ook vaak twee tot drie onrustige nachten met nachtmerries, dromen, praten in mijn slaap,tranen, heel veel zweten en ook wel hoofdpijn. Ik voel het als een detox van je lichaam en geest. Dit hoeft niet bij iedereen zo heftig te zijn trouwens.

 

Van Dunja ontvang je na afloop een Body Story met een verslag van de behandeling en vragen die je (voor jezelf) mag beantwoorden. N.a.v. haar vragen maak ik altijd een vrij uitgebreid verslag waarin ik ook alle gevoelens benoem die bij mij naar boven komen. Dit helpt voor mij mee in het helingsproces. De behandeling ervaar ik dan voor een tweede keer en komt dan ook weer zo binnen bij mij. Mijn verslag deel ik altijd graag met Dunja. Zo kunnen wij samen het e.e.a. benoemen en plaatsen en kom ik weer dichter bij mijn authentieke zelf.

 

Er zullen waarschijnlijk mensen zijn die dit zweverig vinden of te heftig vinden om het aan te gaan. Ik ben in ieder geval al even zo ver dat ik van mijn chronische pijn af wil en daar alles voor wil doen. Voor mij is het de laatste twee maanden best een heftig, maar ook een donders mooi proces. Als het proces van blokkades in mijn lichaam al 40 jaar eerst langzaam groeide en de laatste 16 jaar er keihard hebben ingehakt dan heb ik dat er graag voor over. Want liever een half jaar pijn van het helen dan doorgaan met het opstapelen van pijn die het verergert.

 

Na een onrustige nacht moet mijn lichaam daar vandaag dus echt van herstellen. Daarnaast is de luchtvochtigheid ook een aantal dagen weer van hoog niveau en werkt dat sowieso niet zo lekker mee.

Vandaag ben ik dan ook alleen thuis en besteed ik de dag vooral aan uitrusten d.m.v. mediteren, boeken luisteren, Netflix kijken, dutjes doen en voor mij uit mijmeren in de hangstoel en lekker schommelen.

 

En heb ik dit dus onbewust heerlijk van mij afgeschreven en heb ik nu alsnog een voldaan gevoel. Go with the flow...

 

Voor meer info over cupping klik hier.