Ontprikkelen

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 17:47

Vanmiddag had ik drie uur lang de rioleringsservice over de vloer i.v.m. verstoppingen in het belabberde rioleringssysteem in ons appartementencomplex. Gebeurd wel vaker, maar zo erg als vandaag had ik het nog niet meegemaakt. Bij het doorpompen (met een hoop lawaai) bij de spoelbakken spoot er zwart stinkend water met vet uit de afvoer van de vaatwasser omhoog, want die was de beste jongen vergeten af te sluiten. De hele keukenvloer stond zwart in dit geval.

 

Ondanks dat het twee maal is schoongemaakt met een sterke ontvetter met citroengeur en alles tegen elkaar open staat ruik ik het nog. De aromadiffuser draait overuren zoals je zult begrijpen.

 

Met al dat gedoe in huis moest ik tussendoor en daarna even ontprikkelen. In dit geval dus heerlijk buiten op het dakterras. Frisse lucht, minder lawaai en even voor mij uit mijmeren met een rustgevend achtergrond muziekje. Een heerlijk koud glas water drinken met een partje limoen en takje verse munt en ondertussen genieten van al het frisse groen en de bloemen. En ondertussen het gevoel van de relax-sessie van vanochtend bij 'Voor de Hand' weer oproepen.

 

Hoe ontprikkel jij het liefst op dit soort momenten?