Need some air…

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 15:40

Doordat ik inmiddels al drie jaar veel thuis ben en veel binnen zit, komen zo af en toe de muren op mij af en kan ik letterlijk en figuurlijk behoefte hebben aan frisse lucht. Ik probeer dagelijks één of twee wandelingen te maken, maar helaas lukt dat niet altijd door pijn of mij te ziek te voelen.

 

Mede daarom ben ik zo enorm blij met mijn dakterras. Voor mij is het, als het weer een beetje meewerkt, echt een verlengde van mijn woonkamer. En het is ook de meest favoriete plek van mijn huis, samen met mijn bed en bad. De schuifpui staat van ca maart/april bijna altijd open tot ca oktober/november of als het weer het toelaat. Dit jaar helaas wat minder, maar ook bij slecht weer gooi ik die schuifpui een paar keer per dag helemaal open om het huis te luchten.

 

Mijn koffie- en theemomentjes pak ik zoveel mogelijk buiten of in de schommelstoel voor de open schuifpui. Ook schrijf ik graag buiten, mediteer ik er als het niet te lawaaiig is en uiteraard eet of bbq ik er ook heel graag.

 

Ik heb een bankje onder een luifel staan waardoor ik er zelfs met lichte regen nog prima even mijn koffie of thee kan drinken of een boek lezen of luisteren.

Al vind mijn lichaam warmte een heel stuk prettiger. Heerlijk opladen in de zon, al komt het regelmatig voor dat je net lekker zit en de zon weer vertrekt. Stom!

 

Op kou kan ik mij gelukkig kleden (zoveel vesten) en dat moet ik ook echt doen om mijn lichaam warm te houden. Kou is echt funest met mijn gestel. En als ik gezellig met vrienden buiten zit dan doe ik de loungeheater aan bij de wat frissere momenten, want helaas mag deze pyromaan hier geen warm houtvuurtje stoken. Dat is het enige dat ik nog mis op mijn dakterras.

 

Wat is jouw favo plek thuis als de muren op je afkomen?