Volle maan

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 20:09

Volle maan draait om reflecteren, loslaten van wat jou niet langer dient en dat afsluiten en het nieuwe in je leven omarmen. Doordat de maan zich richt op je onderbewustzijn kunnen gevoelens naar boven komen die je liever wegstopt. Dit zijn vaak angsten, onzekerheden en emoties. Niet zo vreemd dus dat velen vaak wat sneller gestrest of geïrriteerd zijn tijdens volle maan.

Het is een fijn moment voor zelfreflectie, om te detoxen en te cocoonen. 

 

Een aantal dagen voor volle maan, maar ook een aantal dagen daarna, kan ik het meestal goed voelen. Ik slaap minder en onrustig met veel dromen. Mijn hormonen gaan er in mee. Cravings in snoep (colaflesjes) en chips. Zo startte mijn menstruatie vroeger (zonder hormonale voorbehoedsmiddelen) met volle maan en had ik mijn eisprong tijdens nieuwe maan.

 

Ik hou van de energie van zowel de volle maan als de nieuwe maan. Ondanks dat het niet altijd het meest prettige gevoel in mijn lichaam teweeg brengt. Ik ben dan ook graag zoveel mogelijk buiten (als het weer het toelaat) met volle maan. Vroeger ging ik zelfs wel eens buiten in de tuin slapen in het maanlicht.

 

De maan staat vandaag (22-08-21 om 14.02 uur) voor de tweede keer achter elkaar in Waterman. Deze maan wordt ook wel de blauwe maan genoemd. De maan wordt blauwe maan genoemd als de tweede volle maan in één kalendermaand valt. De maan zal niet blauw worden van kleur, deze naam geeft alleen aan hoe zeldzaam dit is. 

 

Er zijn verschillende rituelen die je uit kunt voeren bij volle maan.

Detox en drink veel water en kruidenthee.

Eet licht voedsel.

Mediteren met kaarsjes aan en je favoriete edelstenen om je heen.

Neem een bad met magnesiumzout.

Schrijf op wat je achter je wilt laten en verbrand dat eventueel.

Schrijf ook op voor wat en wie je dankbaar bent.

Reinig je huis met wierook, witte salie of palo santo hout.

Laad je edelstenen op.

Maak een fles met maanwater.