Nieuwe stappen...

Gepubliceerd op 17 februari 2023 om 12:23

Zoals mijn vaste lezers weten ben ik onlangs geslaagd voor de opleiding Cupping Coach en daarvoor voor de opleidingen Mindfulness Based Cognitive Therapy en Voedingsdeskundige. Helemaal omgeschoold om een nieuwe start te gaan maken met iets waar mijn hart ligt. Personen ondersteunen in hun selfcare en heling. Daar volgt binnenkort meer informatie over.

 

Deze week heb ik akkoord gekregen van het UWV voor een jaar lang coaching vanuit Solvid Ondernemen waarbij ik begeleiding krijg om vanuit de WIA voor mijzelf te gaan beginnen. Enorm dankbaar dat ik deze stap mag gaan zetten. Maar nog meer dankbaar voor mijn eigen heling en de ondersteuning die ik daarvoor heb mogen ontvangen van zoveel lieve mensen. Naast mijn lieve vriend, zoon en vrienden/innen ook van diverse medici, de leukste fysio, holistische therapie, traumatherapie, opleiders en medecursisten. Mijn helingsproces is nog niet klaar (is het ooit klaar?), maar verdorie wat een verschil met een aantal jaren of zelfs een jaar geleden. 

 

Tijdens het uitwerken van mijn plannen, behandelingen en nieuw ontwerp website moet er natuurlijk wel geoefend blijven worden. En deze week was het payback-time voor Leontien.

 

Leontien en ik kennen elkaar al heel wat jaren en toen zij met haar bedrijf Voor de hand ging starten mocht ik al proefmodel zijn voor de handmassage waar ze mee gestart is. Inmiddels ben ik ook proefmodel geweest voor de hoofd- en voetmassage, de heerlijke relax sessie en de klankschaalsessie. Afgelopen woensdag bleek het precies een jaar geleden te zijn dat ik bij haar had gelegen met de klankschaalsessie en die dag mocht ze voor mij proef liggen. 

 

Ze zag er stiekem een beetje tegenop omdat ze een nare ervaring heeft gehad met een cupping behandeling in het verleden. Gelukkig kon ik haar geruststellen dat het absoluut niet mijn bedoeling was om haar pijn te gaan doen. Het is namelijk helemaal niet nodig om heel hard te cuppen zodat er zoveel mogelijk rode strepen op de meridianen naar boven komen. 

 

Als ervaringsdeskundige ben ik zelf ook behandeld met o.a. fibromyalgie klachten en weet ik hoe pijnlijk het tijdens en ook na de behandeling kan zijn. Ik cup dus graag met zachte hand en als de cup te gevoelig is gebruik ik de guasha en mijn handen. Als het lichaam je iets wil vertellen komt het namelijk ook met zachte hand naar boven.

 

Dank je wel Leontien voor je lieve woorden en dat ik jou op je eigen tafel, lekker bij de warme haard, mocht behandelen. De foto's uit Leontien haar stories zijn hierbij gepost.