WAUW! Cupping CoachⓇ!

Gepubliceerd op 29 januari 2023 om 16:40

Het is alweer een week geleden dat ik het papiertje in handen kreeg, maar wauw… 

Wat een fantastisch opleidingstraject heb ik mogen ondergaan bij Het Coach Lokaal. Ik ben nog steeds diep onder de indruk. 

 

De opleiding Cupping Coach Ⓡ is zo veelomvattend en compleet. Het bevat o.a. breathwork, PRE (psoas release exercises), (vuur)cupping, energetisch werk, Traditional Chinese Medicine (TCM) inclusief meridianenleer, helende voeding volgens de elementenleer, (orgaan)massage technieken vanuit de fysiotherapie, en (lichaamsgerichte) coaching. 

 

Een jaar geleden was ik bang dat ik het niet ging halen om de opleiding Voedingsdeskundige en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) voor eind december af te ronden. En nu heb ik zelfs binnen een jaar drie opleidingen afgerond. 

Vraag mij niet hoe ik het deed, maar het is gelukt met bloed, zweet en tranen… Zeker bij de laatste opleiding waarbij de dag voor het examen er nog even fijn zo’n onzeker stukje oud zeer uit mijn kindertijd naar boven kwam zetten. Wat was het veel, lange dagen, intens en indrukwekkend. En wat loop ik dan toch weer tegen dat fysieke stukje aan bij mijzelf. Maar goed, grenzen dik overschreden en I survived! Wel de dag erna kapot en ziek plat gelegen, maar steeds een stukje verder opbouwen. Ik ga dat rocken!

 

Twee maanden voor de start van de opleiding ben ik al begonnen met het lezen van boeken en kijken van documentaires die Anneke had aanbevolen. Het was een flinke lijst, maar gelukkig had ik er de laatste jaren al een aantal van af mogen vinken. Voor mij is boeken luisteren en ondertussen kennis opdoen heel ontspannend. Dit zal ik ook altijd blijven doen om mijn kennis verder te blijven verdiepen.

 

De praktijkopdrachten oefen je tijdens de opleidingsdagen op elkaar. Zo mooi om, tijdens het leren om anderen te mogen begeleiden tijdens hun weg van heling, zelf ook heling te mogen ontvangen. En zo bijzonder hoe er daardoor met deze groep vanaf de eerste ochtend al een geweldige energie en synergie ontstond. Enorm dankbaar ook voor dat deel van de opleiding.

 

Voor het examen oefen je, naast de theorie, de praktijk uiteraard ook thuis. In de groepsapp kon iedereen ter intervisie de praktijkopdrachten met foto- en filmmateriaal insturen. Hoe fijn om ook zo van elkaar kunnen te leren. Na de opleiding hebben we een groepsapp met alle deelnemers aangehouden waarin we elkaar nog steeds ondersteunen. Ik kijk nu al uit naar de terugkomdag in maart. 

 

Naast ervaringsdeskundige (ALK/SOLK/burn-out) maakt deze opleiding voor mij het plaatje compleet. In combinatie met de opleidingen voedingsdeskundige en MBCT ben ik begonnen een volledig traject voor ‘transformational body & mind work’ te ontwikkelen. Zo gaaf!

En nu stappen aan het zetten om compleet omgeschoold weer te kunnen re-integreren vanuit de WIA door te kijken naar wat je nog wel kunt.

 

Wat een heerlijke en aanstekelijke energie heeft Anneke in deze opleiding gestoken. Dank je wel Anneke, alle Master Trainers en alle andere deelnemers. Jullie zijn nog niet van mij af…

 

PS Het gebeurd niet zo snel dat ik iets niet voldoende onder woorden kan brengen, maar dit blog is er een goed voorbeeld van.