Geslaagd!

Gepubliceerd op 18 december 2022 om 18:59

Als je helemaal niemand verteld hebt dat je examen moest doen dan is het des te leuker om te vertellen dat je geslaagd bent! 

Deze opleiding moest ik voor het einde van dit jaar afronden. Doordat ik eerst nog de voedingsdeskundige opleiding af moest maken had ik nog maar zeven maanden voor deze opleiding van tien maanden. Door verschillende omstandigheden ging het niet altijd zo vlot als ik zou willen, maar vanaf eind oktober kon ik het gelukkig weer beter oppakken. Dat betekende alleen wel dat ik de helft van de opleiding in twee maanden moest zien te volbrengen. Ik ben er voor gegaan en heb bijna iedere dag op meerdere momenten van de dag de studieboeken en geluidsfragmenten erbij gepakt. Ik had het streven voor mijzelf om het voor de feestdagen af te hebben en dat is ruim gelukt. Op 13 december ben ik geslaagd voor de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) met een 9,5. Wat een opluchting en wat fijn dat het gelukt is. 

 

MBCT is een benadering van psychotherapie die methoden van cognitieve gedragstherapie gebruikt in samenwerking met meditatieve mindfulness oefeningen en vergelijkbare psychologische strategieën. Deze therapie (gecombineerd met bijvoorbeeld voedings- leefstijladvies en andere nog andere therapieën) wil ik in gaan zetten om mensen met chronische klachten (ALK / SOLK), chronische vermoeidheid, burn-out en depressieve klachten te helpen. Als ervaringsdeskundige heb ik hier zelf namelijk heel veel aan gehad.

 

Nu eerst nog even genieten van iets meer rust en gezellige feestdagen. Maar ondertussen ben ik ook alweer bezig met de (voorbereidende) studie voor de opleiding in januari en plannen aan het uitwerken om er natuurlijk ook mee aan de slag te kunnen gaan.

 

Voor nu alvast fijne feestdagen gewenst en laat je niet gek maken door te veel verplichtingen en stress om alles te regelen. Adem in en vooral ook weer uit en blijf bij jezelf.