Meditatie apps

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 14:30

Toen ik in 2018 in een burn-out terecht kwam en nog slechter ging slapen ben ik (weer) begonnen met het luisteren naar geleide meditaties via verschillende apps. 

Een aantal jaren daarvoor luisterde ik ze ook wel eens, maar dan via You Tube. Het nadeel daarvan was voor mij dat de app niet automatisch stopte na de meditatie. Dus lag je heerlijk in slaap te vallen met een fijne meditatie aan, dan kiest You Tube iets uit wat daarna komt. En zat je weer rechtop in bed van een harde stem of muziek. Dat werkte niet voor mij.

 

Zelf maak ik nu al een tijd gebruik van verschillende apps. 

 

Insight timer is mijn favoriet. 

Ik gebruik de gratis versie en er is oneindig veel keus in diverse talen. Er is ook veel aanbod in Nederlandstalige meditaties.

 

Simple Habit is een andere favoriet van mij. 

Deze app heb ik inmiddels 627 dagen onafgebroken gebruikt. Deze app is Engelstalig en ook hiervan gebruik ik de gratis versie.

 

Meditation moments gebruik ik ook.

Deze app van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman gebruik wat minder vaak voor meditaties. 

Ik had drie boeken liggen van Michael Pilarczyk, maar door mijn slechte concentratie lukt het maar niet om er doorheen te komen. Toen ik als testpersoon mee mocht doen aan deze app kreeg ik een mooie aanbieding voor de betaalde versie. Daar staan ook deze drie boeken in en veel meer meditaties. 

Het nadeel van deze app vind ik dat je de muziek niet uit kunt zetten onder de meditaties. In sommige zitten hoge tonen die voor mij met HSP niet prettig zijn. Vandaar dat ik deze minder gebruik voor meditaties. 

 

VGZ mindfulness coach werd gebruikt tijdens mijn revalidatietraject bij het CIR. 

Deze app heb ik alleen gebruikt tijdens het traject als onderdeel van mijn revalidatie. Als je start met het gebruik maken van geleide meditaties dan is dit een prettige app. 

Deze app is gratis en ook te gebruiken als je geen verzekering bij VGZ hebt. 

 

Breethe was de eerste app die ik gebruikte voor geleide meditaties.

Deze app is Engelstalig en ik heb de gratis versie. 

Er staan fijne meditaties en inspiratie verhalen op. Je kunt muziek eventueel uitzetten. Het is wel een nadeel dat er niet heel veel materiaal op staat dat gratis is. Of als een inspiratie verhaal of meditatie uit meerdere onderdelen bestaat, dan kun je vaak alleen bij het eerste deel. Dit komt ook wel eens voor bij de andere gratis versies die ik gebruik, maar wel het meeste bij deze app. 

 

Natuurlijk zijn er nog meer apps die je kunt gebruiken en je kunt ook luisteren naar meditaties in diverse podcasts, Storytel en You Tube.

 


 »