Therapeutisch cupping

Stel je eens voor: je kunt je (chronische) pijn- en vermoeidheidsklachten verminderen of zelfs kwijt raken. Zelf heb ik jarenlang gedacht dat dit totaal onmogelijk was en dat mij dit niet meer zou gaan lukken.

 

Ieder mens verzamelt fysieke en mentale trauma’s in het leven vanaf de geboorte, die zich als onderhuidse verklevingen en opgehoopte afvalstoffen vastzetten in het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik dat klachten die zich jarenlang hebben opgebouwd niet na één sessie verdwijnen. Het heeft tijd nodig gehad om op te bouwen en het heeft nu tijd nodig om de opgeworpen blokkades weer af te breken. Een 'quick fix' hierin is niet mogelijk. Voor mij is het daarom belangrijk om met trajecten te werken waarin we met tijd en aandacht in jou gaan investeren. Uiteraard is het wel  mogelijk om een losse (onderhouds) sessie te boeken. 

Review

'Enigszins onverschillig benaderde ik Chantal om informatie in te winnen voor cupping bij lipoedeemklachten. Ik ben altijd een beetje zoekende naar een prettige behandeling om van mijn 'te dikke' zware benen af te kunnen komen. De illusie dat ik van deze aandoening af kom, heb ik wel losgelaten de afgelopen jaren, maar het dragelijk maken en vooral erger voorkomen is mijn streven. Voeding en lief zijn voor jezelf is daarbij heel belangrijk! 

 

Chantal volg ik al wat jaren vanwege haar kennis en inspirerende content over voeding en 'lief zijn voor jezelf'. Ach... ik ga het maar eens proberen dat cupping..ik moet immers lief zijn voor mezelf en stel je nou eens voor dat al die vetophopingen rondom mijn enkels oplossen na een paar behandelingen... geen idee wat cupping is.. . Na een uitgebreide intake waarbij dieper ingegaan wordt over mijn achtergrond en leefwijze om zo een persoonlijk behandelplan op te stellen met het doel minder tot geen pijnlijke vermoeide armen en benen, betere circulatie en energetische balans.

 

Lipoedeem is pijnlijk bij massages en dat is allesbehalve ontspannend, maar doordat Chantal juist heel voorzichtig begint en zo de pijngrens niet opzoekt, heb ik de behandeling als erg prettig ervaren. En wat een giftige stoffen kwamen er vrij. Dat gaf mij echt een opgeruimd gevoel. De pijnlijke verklevingen verminderen en na een paar behandelingen verdwenen zelfs. Kortom, lief zijn voor jezelf!'

Bij therapeutisch cuppen maak ik o.a. gebruik van moving cupping, fixed cupping en vuur cuppen.

Cupping kan o.a. worden ingezet bij:

 • Chronische pijnklachten
 • Fibromyalgie en TMS
 • Migraine en Hoofdpijn
 • Nek- en rugklachten
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Hormonale klachten 
 • Darmklachten
 • Oedeem
 • Hoest en benauwdheid, astmatische klachten.
 • Bevorderen van je bloedsomloop om te ontgiften of te ontzuren
 • Stimuleren van je organen en je immuunsysteem
 • Gewichtsverlies
 • Cellulite
Sessie 90-120 minuten Tarieven
Losse behandeling € 137,00
Traject 3 sessies € 377,00
Traject 5 sessies, incl handboek € 597,00

Fantastisch als je een afspraak wilt inplannen, en dat je deze ‘deep dive’ en investering in jezelf, met mijn ondersteuning wilt doen. Ben je verhinderd? Dan is het mogelijk om tot 48 uur voorafgaand aan de gemaakte afspraak kosteloos te annuleren. Annuleer je binnen 48 uur, dan wordt er 50% van de behandeling in rekening gebracht. Niet of te laat geannuleerde afspraken en vergeten afspraken worden volledig aan je doorberekend. 

Bij het eerder beëindigen van een traject op verzoek van de cliënt wordt er geen restitutie gedaan.