Cupping Massage

Heb je het druk of voel je stress, zitten je nek en schouders vast, heb je regelmatig hoofdpijn of migraine?

Dan kan een schouder- en rugmassage d.m.v. bewegend te cuppen veel verlichting geven. 

 

Een cupping massage is een bindweefselmassage, waarbij tevens de dieper gelegen huidlagen worden bereikt. Het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans. Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond bindweefsel. Het zorgt ervoor dat spierknoopjes en verklevingen oplossen en het activeert de bloedsomloop. 

 

Ook maken sporters steeds vaker gebruik van de al vele eeuwen oude methode cupping vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. Cupping helpt de lymfestroom en de bloedcirculatie te bevorderen door de bloedvaten te verwijden en de doorbloeding te stimuleren. Hierdoor ontstaat een betere toevoer van zuurstof naar vermoeide spieren en een snellere verwijdering van melkzuur en andere afvalstoffen die zich kunnen ophopen tijdens intensieve trainingen of wedstrijden. Deze afvalstoffen kunnen zichtbaar worden tijdens het cuppen. Je versnelt hiermee je herstel en je sport prestaties kunnen verbeteren. Daardoor is bij blessures, zoals bijvoorbeeld een verrekte spier of overbelasting, cupping ook heel goed in te zetten. 

 

En na hard sporten, wat het lichaam ook stress kan geven, moet het uiteraard ook weer ontspannen.
Daarom wordt de cuppingmassage vaak gecombineerd en afgesloten met de hoofdmassage zodat je weer volledig in ontspanning naar huis gaat.

 

Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen binnen enkele dagen. Ook kan soms een behandeling wat pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel strak staat en gespannen is. Kies je voor een traject omdat je een langdurige oplossing wilt, dan zal dit per behandeling sterk afnemen. Wees gerust, ik cup altijd met zachte hand en volg het lichaam. 

 

Cupping Massage, sessie 60 minuten Tarieven
Losse behandeling €  69,00
Cuppingbehandeling van 60 minuten gevolgd door hoofd- en gezichtsmassage, 90 minuten € 97,00
Cuppingbehandeling van 90 minuten gevolgd door hoofd- en gezichtsmassage, 120 minuten € 137,00