Fruitwater met limoen, munt en gember

Gepubliceerd op 25 augustus 2022 om 17:11

Ook vandaag liep de temperatuur weer lekker op naar 33 graden celcius. Lekker warm, maar je verliest ook meer vocht. Mocht je daarnaast ook aan intermittent fasting en / of koolhydraatbeperkt of ketogeen eten dan heb je zeker voldoende vocht nodig om ook je afvalstoffen af te voeren. 

 

Krijg je bij deze warmte (meer) last van hoofdpijn en duizeligheid dan is het zeker aan te raden om meer vocht tot je te nemen.

 

Maak bijvoorbeeld een lekkere frisse kan water met limoen, munt en gember. Met deze warmte smaakt het heerlijk verfrissend en het is minder saai dan gewoon water. 

Daarnaast pak je gelijk nog wat gezonde voedingsstoffen mee omdat je het water op een natuurlijke manier een smaakje geeft.

 

Zo bevat limoen vitamine C en B11 / foliumzuur, kalium, calcium en fosfor. Hetzelfde geldt voor verse munt met nog ijzer en magnesium erbij. En bij verse gember komt daar ook nog selenium en zink bij. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. 

 

Ik vul zelf de kan steeds weer bij als ik er een glas uit gehaald heb en zet het dan weer terug in de koelkast. Zo blijft de smaak van de limoen, munt en gember er lekker in. Vind je het bitter worden dan moeten de ingrediënten even ververst worden. 
«