Internationale Vrouwendag

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 18:06

Ik vind het vandaag even een dingetje... Internationale Vrouwendag.
Vrijheid voor vrouwen, maar ook voor de gehele mensheid.

 

Wat is op dit moment nog vrijheid, als die aan alle kanten ingeperkt wordt en in de nabije toekomst nog veel meer gaat worden? Grondrechten die wereldwijd worden geschonden alsof het niets is. Een hetze van de ene bevolkingsgroep naar de volgende bevolkingsgroep. Ik vind het eerlijk gezegd doodeng. Dit hebben mijn vrouwelijke voorouders vast niet op hun netvlies gehad toen ze een weg voor onze vrijheid baanden. 

 

Vorig jaar zei ik dat ik mij persoonlijk in wilde zetten voor meer bekendheid geven aan menstruele problemen, HMB (hevig menstrueel bloedverlies), vrouwen in de overgang of met andere hormoon gerelateerde klachten of chronische aandoeningen.

Meer begrip op scholen en op de werkvloer, maar ook door je naaste omgeving. 

Daar ben ik afgelopen jaar mee bezig geweest en dat zal ik ook zeker blijven doen.

Laten wij vrouwen het samen voor de volgende generaties makkelijker maken zodat er meer begrip is en meer ruimte is voor hen om hun kracht te laten zien. Geen onderlinge strijd, maar verbondenheid. 

 

Lieve mooie vrouw,

Wees trots op wie jij bent! 

Met al jouw vrouwelijke rondingen en stoere kanten.

Maak van jouw zwakke kant jouw sterke kant en durf het uit te dragen en kwetsbaar te zijn.

Stimuleer elkaar en zorg voor elkaar.

Maar bovenal hou van jezelf mooie vrouw, wees prachtig, krachtig en straal!