‘Nee’ zeggen tegen een ander is ‘Ja’ zeggen tegen jezelf

Gepubliceerd op 29 juli 2021 om 20:16

Weinig Sparklings vanavond.

Ik was na een aantal zeer enerverende dagen, met weinig slaap door onrust in mijn hoofd, na het eten op de bank in slaap gevallen. Ondanks dat ik een hele gezellige afspraak had staan met een lieve vriendin waar ik naar uitkeek, kon ik niet anders dan voor mijzelf en mijn lichaam kiezen.

 

Als ik zo intens moe ben dan moet ik helaas ‘Nee’ zeggen tegen een ander om ‘Ja’ te zeggen tegen mijzelf.

 

Ik kan dan onder andere genieten van mijmeren in de hangstoel, een bad, film of serie op Netflix, luister naar een boek en doe dan nog aan yoga nidra of een korte geleide meditatie voor het slapen gaan. Daar val ik dan heerlijk bij in slaap als ik zo moe ben.


Mijn gezicht smeer ik dan altijd in met een rustgevend en lekker geurend crème masker waar voor het slapen nog wat argan olie overheen gaat. Ik hou van zo’n zachte gladde “vette bek” voor slapen gaan.

 

Hoe kom jij het liefst je tijd door als je intens moe bent of veel pijn hebt?