Het punt van pijn

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 14:46

Doordat ik al jaren over mijn pijngrens ging in het dagelijks leven door mijn gedrevenheid kwam ik in 2018 in een burn-out terecht. Doordat ik veel beter leerde voelen en mijn grenzen te bewaken voelde ik eigenlijk ook steeds meer de pijn. Na vele bezoeken aan diverse artsen en de psycholoog kwam ik terecht bij het CIR voor een revalidatietraject voor mensen met chronische pijn. Dat heeft mij heel veel goeds gedaan, maar anderzijds ook weer niet. 

 

Ik ging te hard bezig met het accepteren van de pijn en als gevolg daarvan liep ik te lang door met diverse ontstekingen in mijn lichaam. Ik werd dus keihard teruggefloten door mijn lichaam en voelde mij gefaald in het revalidatietraject. 

Dit was uiteraard niet zo en na een terugval kon ik het gelukkig weer oppakken.

Wel had ik het gevoel dat ik daar meer hulp bij nodig had. Via Instagram ben ik gaan zoeken op #chronischepijn en kwam ik uit bij Solk coach Inge Savenije van 2REVIVE. 

 

Haar account sprak mij direct aan. En ze bleek net de dag ervoor gestart te zijn met een pilot voor een nieuwe training over pijn. Na contact met haar gezocht te hebben mocht ik alsnog aansluiten bij deze training. 

Deze training bleek precies datgene te zijn dat ik nodig had op dat moment. Deels een herhaling van wat ik geleerd had in het revalidatietraject, een stukje dat ook overeen kwam met het traject maar op een heel andere manier gebracht en een aantal nieuwe handvatten. 

 

Naast de online training had ik ook een één op één coachgesprekken met Inge en groepscalls via Zoom met de andere deelnemers. Deze waren stuk voor stuk zeer waardevol voor mij. 

Ook daarin heb ik een keertje aan moeten geven dat ik, op een dag dat ik overprikkeld was een keertje halverwege af moest haken, omdat het concentreren echt niet lukte. 

Heel fijn dat je in beide trajecten beter ‘Nee’ leert zeggen tegen dit soort gesprekken en ‘Ja’ tegen jezelf. En daar vanuit Inge, als ervaringsdeskundige, ook volledige steun in krijgt.

 

Deze training heeft mij weer een stukje dichter bij mijn herstel gebracht. Ja, inderdaad, in herstel blijf ik geloven. Al gaat het langzaam en met kleine stapjes. Het gaat mij lukken!

Dank je wel lieve Inge voor je waardevolle lessen, begrip en begeleiding. Je bent voor mij heel dierbaar geworden.

 

Klik hier voor meer informatie over de online training ‘Het punt van pijn’.