De bloemetjes binnen zetten

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 13:59

De uitnodiging van Angelien om samen spontaan bloemen te plukken bij Sanang Biotuin kwam vrijdagochtend op het juiste moment.

 

Ik moest eerst langs de huisarts voor een injectie met ontstekingsremmer voor mijn ontstoken pees en slijmbeurs in mijn schouder. Omdat ze daar praktisch om de hoek woont kon daarna direct door. Als je niet zo lekker in je vel zit door de pijn en het slechte slapen door de pijn, dan is lief gezelschap met een heerlijke cappuccino en een fijn gesprek zo waardevol. 

 

Ik verplaatste thuis steeds tussen de 3B´s, bed, bank en bad, maar werd er niet gezelliger van. Wel maakte ik bijna dagelijks een wandeling met een luisterboek aan om te proberen in een andere mindset te komen, maar dat lukte niet echt.

 

De pluktuin ligt in de achtertuin van de Aa-landen en is maar vijf minuutjes fietsen. Heerlijk met de kop in de harde wind richting de tuin. En ondanks dat het al 30 oktober was konden we nog de laatste prachtig gekleurde bloemen plukken. Er hingen zelfs nog een paar kleine pompoentjes.

Het was echt fantastisch! Met mijn hoofd in de stormachtige wind, prachtige wolken die voorbij kwamen, genieten van de mooie kleuren en het lieve gezelschap. 

 

Zoonlief kwam gelijk met mij thuis uit school en zo kon hij gelijk voor mij de zware emmer vol bloemen naar boven tillen. We hebben even gezellig samen geluncht en daarna moest ik eerst weer even een uurtje rusten op de bank.

 

In de middag in fases (jaja, mooi in combi met bloemen op de vaas zetten) met de bloemen aan de gang in huis. En nu staan er op negen plekjes heerlijke (eetbare) kleurrijke bloemen en kruiden in huis. Mijn mind heeft echt even afstand van alles kunnen nemen dat speelde en ik kan nu alleen nog maar met een glimlach naar al die prachtige bloemen kijken.

Dat is instant geluk! Dank je wel lieve Angelien.