Een terugval en dan?

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 20:06

Een terugval, en dan?

 

Het ging het laatste drie kwart jaar een stuk beter door het revalidatietraject. Maar afgelopen week had ik zowel fysieke als mentale tegenslagen. Daardoor raakte ik teleurgesteld, gefrustreerd en raakte ik zelfs weer in paniek. Hoe ga je daar dan mee om?

 

In eerste instantie kroop ik weer in het hoekje van de bank met medicatie. Toen ik rustiger werd ging ik mijn terugvalpreventie plan toepassen. Voor mij is dat mediteren, luisterboeken luisteren als ik niet kan slapen (zowel mindfulness als ontspanning) en van mij af schrijven.

 

Maar ook heb ik geleerd om hulp te vragen in diverse vormen en dan is voor mij, met name, het kunnen delen het belangrijkste. Voor mij blijft buiten wandelen en genieten van de mooie kleine dingen in de natuur toch steeds weer heel goed te werken. Ondertussen een meditatie of een boek aan en ik kom een stuk relaxter weer thuis.

 

Maar ook de lieve reacties op een paar van mijn stories van afgelopen week deden mij veel goed. 

There’s something beautiful in every day, you just have to find it.