Ademwerk

Gepubliceerd op 15 september 2023 om 12:24

Deze week stonden er een vijftal ademwerk sessies op mijn programma. Vier ‘verbonden’ ademsessies en een ‘hartcoherentie’ ademhaling in combinatie met mindfulness en een progressieve relaxatie oefening.

Mooi om te zien dat steeds meer cliënten de cupping massages combineren met ademwerk. Daarnaast vind ik het ook interessant om te zien dat er steeds meer mannen naar de praktijk komen voor innerlijk werk. Deze week is het zelfs 60-50 m/v.

 

Ademwerk kan op vele manieren plaatsvinden. Je kunt korte ademhalingsoefeningen doen tijdens je dag, om snel en effectief rustiger te worden of te ontspannen. Maar het is ook te gebruiken om je op te laden met nieuwe energie.

 

Wat is de adem toch een geweldige tool om opgeslagen emoties weer de ruimte te geven. Waar komen bepaalde overtuigingen over jezelf vandaan? Waar komt die pijn vandaan? Wat mag je loslaten om lichter verder te kunnen gaan?

 

Ademwerk kan dus ook meer transformatief of therapeutisch ingezet worden. Daarbij gaat over het doen van een ‘verbonden’ ademwerk en zo’n sessie kan dus gelijk staan aan jaren therapie. Ademwerk kan emotionele blokkades of vastgezette trauma’s in je lichaam oplossen. Door te ademen laat je de energie weer stromen.

Het geeft zoveel inzichten, het laat je doorvoelen en het is zo’n krachtige aanpakker van heling bij de oorzaak in plaats van symptoombestrijding.

 

Als YinYang Breath Facilitator ondersteun ik je graag op zachte, intuïtieve en veilige wijze. Er zijn mogelijkheden voor een losse sessie, een traject van drie adem sessies of het diepgaande ‘Transformational Body & Mind’ traject met o.a. cupping, mindfulness en ontspanningsoefeningen.