Familielijnen, emotionele blokkades en cuppen

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 15:24

Afgelopen week heb ik even iets meer tijd voor mijzelf genomen. De voorbereidingen voor het opzetten van mijn eigen praktijk vergen best wat energie. Positieve energie hoor! Maar mijn lichaam gaf toch aan dat het even iets meer rust nodig had. Vooral het achter de laptop zitten vindt mijn lichaam een verschrikking en dat is nu natuurlijk toch wat meer nodig door het uitwerken van de behandelingen en het bedrijfsplan. 

 

Naast mijn al dagelijkse selfcare was er nu even iets meer nodig. Ik heb vorige week zondag de yoga weer opgepakt. Spierpijn tot woensdag… Ik heb een detox sapkuur gedaan, kreeg een heerlijke ontspanningsmassage en ben heel fijn lang in een warm bad met magnesiumzout gaan liggen.

 

De laatste tijd ben ik weer een level aan het opschonen van mijn eigen emotionele blokkades die bij mij voor mijn chronische klachten hebben gezorgd. Veel terug naar mijn innerlijk kind d.m.v. geleide meditatie, hypnosessies en breathwork. Vooral sinds het lezen van het boek ‘De fontein, vind je plek. Grip op je leven door inzicht van je familiesysteem’, van Els van Steijn worstel ik meer met de mannelijke lijn van mijn familie. Doordat mijn ouders gescheiden zijn toen ik twee jaar was en ik mijn vader niet ken is er een enorm gapend gat in mijn leven ontstaan waarvan ik nog steeds niet zo goed weet wat ik ermee moet en wat ik daarvan vind. Duidelijk is wel dat er destijds een heel klein meisje is geweest die zich in de steek gelaten voelde en haar vader miste.

 

Door middel van cupping (vind zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde), worden de emotionele blokkades die in je lichaam zijn opgeslagen doorbroken. Je lichaam en bindweefsel hebben op celniveau een geheugen. Dit kan bijvoorbeeld voor lichamelijke klachten zorgen, die vervolgens weer mentale klachten kunnen geven d.m.v. bijvoorbeeld (chronische) pijn en vermoeidheid. Veel van deze klachten kunnen door transformational bodywork verbeteren of zelfs verdwijnen. 

 

Vorige week zondag heb ik de plekken van mijn lichaam die daar aandacht om vroegen gecupt. Dat waren mijn hals en mijn onderarmen. Vooral deze plekken aan mijn rechterkant gaan weer wat meer vast zitten. De rechterkant is de mannelijke kant (yang). Voor mij te herleiden naar dat ik momenteel, met het opzetten van mijn praktijk, mijn mannelijke energie weer meer aanspreek. Maar dus ook naar de mannelijke lijn in mijn familie. 

 

In mijn hals kwam de galblaas meridiaan naar boven. De galblaas zorgt bij disbalans o.a. voor pijnlijke en stijve gewrichten, spieren en pezen en die zijn de laatste tijd bij mij weer meer gevoeliger. Vooral bij de hals en schouder. 

Bij mijn rechteronderarm kwam de longmeridiaan naar boven en dat kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door langdurige rouw, verdriet en moeite met loslaten. Dit kan zich o.a. uiten in reumatische- en huidklachten, astma of bronchitis. 

Na het cuppen waren de meridianen goed verkleurd en de dag erna zakte het al snel af. Woensdag zag je er al niets meer van en zat ik fysiek en mentaal lekker en lichter in mijn vel.

 

Wil jij meer weten over cuppen en wat het voor jou zou kunnen doen? Neem dan contact met mij op.