Je kunt ook teveel accepteren

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 20:19

Dank voor alle bezorgde en lieve reacties op mijn stories van de laatste dagen.

 
Het zijn er teveel om persoonlijk te beantwoorden. Daarom even zo, excuses daarvoor.
 
De laatste dagen werd ik door de huisarts doorgestuurd naar de SEH omdat mijn ontstekingswaarden in mijn bloed veel te hoog waren en ik al ca 6-8 weken met pijn in mijn darmen loop. Ik heb PDS, dus ben wel wat gewend en kan dat met gezonde voeding goed onder controle houden. De laatste weken werd de pijn steeds heftiger en viel ik in korte tijd teveel af.
 
Na weer een paar slapeloze nachten met koorts naar de huisarts gegaan. Ik wilde niet zeuren omdat ik ook al een tijd met ontstekingen in mijn schouder en een gescheurde spier loop. En daarnaast had ik in het revalidatietraject (i.v.m. chronische pijn door hypermobiliteit, fibromyalgie en artrose) geleerd dat je de pijn moet accepteren, het is wat het is.
 
Eén van mijn valkuilen is altijd dat ik iets te goed mijn best wil doen en daarmee over mijn grenzen ga. Nou, wederom gelukt!
Zowel bij mijn schouders als mijn buikpijn heb ik te lang gewacht om naar de huisarts te gaan omdat ik de pijn probeerde te accepteren. Op mijn kop gekregen natuurlijk, omdat er wel degelijk wat aan de hand was.
 
In mijn darmen heb ik nu een fikse diverticulitis (ontsteking in dikke darm) die ze in de gaten houden omdat het niet mag knappen. Gelukkig beginnen nu de ontstekingswaarden te dalen, dus hopen dat dit doorzet. Wat betreft mijn schouders is de ontsteking ook eindelijk aan het afnemen en gaan we daarna weer door met fysio en naar de orthopeed.
 
Dan komt er binnenkort ook nog een gynaecologische ingreep aan. En dan ben ik ook wel helemaal klaar met 2020 en zin om nieuwe dingen op te gaan pakken in 2021. Ik ga het uitzitten en herstellen onder het schijnsel van de kerstboom. Hopelijk werken mijn lichaam en vermoeidheid volgend jaar wat beter mee! Ik heb er nu al zin in.
 
En natuurlijk nog een enorme dank je wel naar alle lieve mensen om mij heen die klaar stonden voor halen, brengen of meegaan naar het ziekenhuis, boodschapjes halen, telefoontjes, berichtjes cadeautjes of een knuffel kwamen brengen.