Getriggerd

Gepubliceerd op 15 juli 2023 om 16:17

Ik zit begin van de middag vrolijk met een glimlach op de fiets en voel mij licht, ontspannen en gelukkig.

En BAM! Vlak daarna één kort zinnetje triggert mijn twee grootste angsten naar boven in ‘a split second’. 

 

De alarmbellen rinkelen als gekken en de adrenaline vliegt omhoog, mijn hart voelt alsof het gespleten wordt door een dolk, mijn adem stokt, vervolgens voel ik kort boosheid en vooral veel verdriet. 

 

Ik vertel mezelf dat het een trigger is en dat er niets aan de hand is. De emoties geef ik erkenning en ik laat mijn tranen de vrije loop. 

Gelukkig weet ik nu wat er gebeurt en weet ik ook dat dit tijdelijk is. Ik adem een aantal keren heel diep in door mijn neus, via mijn borst, middenrif naar mijn buik. Ik hou de adem even vast en zucht het er via mijn middenrif, borst en mond weer uit. Vervolgens pas ik EFT tapping op mijzelf toe en schud daarna letterlijk en figuurlijk alles van mij af. Shake it baby! Door het tappen en het schudden komt mijn zenuwstelsel weer tot rust. 

 

Ik schrijf het van mij af en praat erover. En ondertussen blijf ik vooral voelen. 

Ik stap in mijn fijne oude bakkie en laat het dak en het raam naar beneden gaan. Ook weer letterlijk en figuurlijk. Ik gooi mijn haar los in de wind, de glimlach is terug.

De tranen ook…

 

Van dankbaarheid, omdat ik zo gegroeid ben. Omdat ik weet wat er bij een trigger gebeurd en hoe helend de diverse tools werken en omdat ik precies voel welke ik in moet zetten.

 

Zijn triggers en trauma (groot of klein) herkenbaar voor jou? Ik ondersteun je met alle liefde met behulp van ademwerk, mindfulness, cupping, psoas release exercises en / of een cacao - truffel sessie. Neem gerust contact op met deze ervaringsdeskundige via 06-46224556.