Massages

In volledige ontspanning weer naar huis

Massage is een oude techniek die al eeuwen wordt gebruikt om het lichaam te ontspannen, stress en pijnklachten te verminderen en de slaap te verbeteren. 

 

In mijn praktijk geef ik dagelijks hoofd- en gezichtsmassages. Deze is favoriet bij vaste klanten en wordt ook vaak als afsluitende massage gebruikt na bijvoorbeeld een cupping behandeling, stress / traumarelease sessie, een (verbonden) ademwerk of Spinal Touch Ⓡ sessie.

 

De ontspanningsmassage die ik geef is een combinatie van oosterse en westerse technieken. Tijdens deze massage wordt naast lange vloeiende strijkingen en knedende bewegingen, ook gebruik gemaakt van stretching, zacht drukken en schudden. Het is een echte ontspanningsmassage, dus geen deep tissue of sportmassage. 

 

Fibromassage Ⓡ is een zachte massage voor personen met fibromyalgie, cvs. of andere spier- en gewrichtsklachten. Bij fibromyalgie is er o.a. intense spierpijn en pijn in het bindweefsel en veel stijfheid in het lichaam. Voor mensen die last hebben van fibromyalgie of andere reumatische klachten is een gewone massage vaak te hard en pijnlijk. Deze massage met zachte aanrakingen is voor hen ook ontspannend.

 

Je wordt ontvangen met een kopje thee. Vervolgens mag je gaan liggen op de (verwarmde) massagetafel, waar we beginnen met een ontspannende bodyscan om uit de drukte van de dag te stappen. Vervolgens zal ik in alle rust starten met masseren.