Cacao ceremonies zijn een eeuwenoud ritueel, afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika. De ceremonie helpt je om een diepere verbinding te leggen met jezelf en de wereld om je heen.

Cacao helpt om het zogenaamde derde oog te activeren. Met behulp van cacao kun je nieuwe inzichten opdoen en beter toegang krijgen tot je eigen intuïtieve vermogens en innerlijke wijsheid.

 

Voor de cacao ceremonie wordt de cacao op speciale wijze bereid en geconsumeerd. Dankzij de ceremonie kan je op zachte wijze in een staat van diepe meditatie belanden met hart opende effecten en het euforische gevoel van cacao optimaal ervaren. Tevens is cacao gezonde voeding, en kan het focus en creativiteit creëren.

Het is mogelijk om er een microdosering bij te nemen waardoor je dieper naar je innerlijke wijsheid kunt gaan.

 

Wat zijn de voordelen van cacao:

 

* Theobroma cacao is een heilige plant die wordt gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden in inheemse culturen van Zuid-Amerika.

 

Het molecuul heeft unieke componenten zoals:

 

* PEA (fenylethylamine) creëert een euforisch gevoel van plezier en vreugde

 

* Serotonine is verantwoordelijk voor geluk in het algemeen

 

* Oxytocine creëert een diepe band met jezelf, je lichaam en alles wat je omringt

 

* Magnesium ontspant spieren en verhoogt de bloedcirculatie om je hart te openen

 

* Theobromine prikkelt je zintuigen en verscherpt je focus

 

Meld je hier aan voor één van de onderstaande data. Binnenkort staan er nieuwe data online.

 

Lijkt een cacao ceremonie jou superleuk om met je vriendinnen / vrienden te doen in een besloten gezelschap van vier tot acht personen? Ook dat is mogelijk. Neem dan hier contact met mij op.

Cacao heeft geen hallucinerend effect. Als je zwanger bent, intensief borstvoeding geeft, hartklachten of problemen met je bloeddruk hebt of antidepressiva gebruikt, dan is het verstandig om niet de volledige drank te drinken. Dosering is hierbij belangrijk. Ook als je allergisch bent voor chocolade/cacao is het goed om dat vooraf te melden.

Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Houd daarom rekening met het gebruik van cacao bij een hartaandoening en meld dit vooraf aan mij.

Antidepressiva met MAO-remmers vormen een contra-indicatie voor cacao.

Gebruik 24 uur van tevoren geen cafeïne, drugs of alcohol voordat je meedoet aan de Cacaoceremonie en ik adviseer je om licht te eten. Beperk hierbij suikers. Drink voldoende water / kruidenthee, vooral aan het einde van de ceremonie om hoofdpijn door uitdroging te voorkomen. Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf. Cacao is een zacht en veilig product, maar zelfzorg blijft belangrijk.