Winterzonnewende

Gepubliceerd op 24 december 2021 om 11:52

Dinsdagochtend na het douchen buiten gestart met een warme aangereikte plantaardige latte met het warme licht van de zonsopgang en de maan die nog voor 96% vol was, blauwe lucht en witte rijp.

De dag van de winterzonnewende en de start van de winter, 21-12-21, had niet beter kunnen beginnen.

 

Tot aan de zomerzonnewende, die in 2022 op het noordelijk halfrond op 21 juni valt, worden de dagen telkens gemiddeld 3 minuten en 20 seconden langer. in maart – rond de equinox – krijgen we 5 minuten meer daglicht per etmaal.

 

De zonnewende vindt over de hele wereld op dezelfde tijd plaats – rekening houdend met lokale tijdzones.

Dit speciale moment wordt al eeuwen door de oude natuurvolkeren gevierd. Deze feesten staan in het teken van de wedergeboorte van de zon, van licht en vuur.

 

Samen met de volle maan van afgelopen zondagochtend vind ik dit een mooie tijd om naar binnen te keren, terug te kijken, te herstellen en een nieuwe positieve start te maken. De laatste maanden ben ik daar sowieso veel mee bezig. Ja inderdaad, nog meer dan anders. En dat voelt goed. Heel goed zelfs. 

 

Door de revalidatiearts werd ik in oktober/november niet sterk genoeg bevonden om nu een revalidatietraject te starten omdat ik gemiddeld nog steeds twee dagen in de week plat lig omdat mijn lichaam niet meewerkt. In december ben ik gestart met een “voortraject” van drie maanden en gaan we daarna samen kijken hoe het er dan voor staat. De start hiervan is voor mij weer een stap dichter bij mijn gewenste herstel en is vooral gericht op het bewust worden van de pijn in je lichaam, je bewegingen, in- en ontspanning van spieren en ademhaling. 

 

Daarnaast ben ik, door een gevolgd live webinar met een healing breath sessie van House of Deeprelax i.s.m. breathcoach Wietske Bakker, mij verder aan het verdiepen in breath sessies. Hiermee kun je blokkades die zich in je lichaam hebben gemanifesteerd opheffen. Al met al dus voldoende nieuwe positieve vibes om mee bezig te zijn. 

 

Maandag en dinsdag hebben we al mogen genieten van zonneschijn en een lagere luchtvochtigheid. Met de zon erbij die warm op je lichaam schijnt tijdens het wandelen kan ik daar zo enorm van genieten. 

Het betekent voor mij (en velen met mij) net iets meer energie en wat minder pijn overdag. Alhoewel het er ‘s avonds dan wel weer twee keer zo hard in knalt, maar dan fijn je rust pakken. Bijvoorbeeld in een warm bad liggen als je die mogelijkheid hebt en op tijd slapen na een fijne yoga nidra of meditatiesessie. Ik lig er dan moe, maar tevreden in.

 

Als de start van deze winter, betreft het weer (laten we het maar niet over de rest hebben) zo blijft dan teken ik ervoor. Van zonneschijn wordt iedereen toch vrolijker. De voorspellingen voor onze winterbbq met Kerst zijn in ieder geval heel gunstig. 

 

Fijne, warme Kerstdagen voor iedereen.
Plan ze niet te vol, doe niets tegen je zin in, pak op tijd je rust, heb respect voor elkaar en houd elkaar lekker vast.

 

 

Bron:

wibnet.nl