Week zonder vlees

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 15:17

Het is de nationale week zonder vlees, dus daar hoort natuurlijk een lekker en gezond recept bij zonder vlees.

Zelf eet ik af en toe wel vlees of gevogelte, vooral als zoonlief bij mij is. Hij vindt het prima om af toe een vega of vegan maaltijd te eten, maar niet te vaak. Als ik alleen ben eet ik steeds vaker vega of vegan. Ook eten wij regelmatig een stukje gezonde vette vis of schaaldieren zoals zalm, makreel, tonijn of garnalen. Deze zijn gezond doordat ze o.a. Omega 3 bevatten en die zijn weer heel goed voor je brein. In dit recept zijn ook zeewier en avocado verwerkt. Ook deze bevatten gezonde vetten.

 

Ben je erg druk of heb je stress, dan is dit bijvoorbeeld een fijne maaltijd die ook nog smaakvol is.

Ik ben gek op een lekker gevulde foodbowl en dit is één van mijn favorieten.

 

Voor dit recept heb ik voor twee kommen een zakje broccolirijst gewokt in wat olie met een theelepeltje Thaise rode curry en een stukje santen er doorheen gesmolten en gewokt.

 

De zalm heb ik gemarineerd in een beetje olijfolie, limoensap en de lemon & pepper van Jonnie Boer en Euroma.

 

Door een bakje wakamésalade heb ik nog een klein scheutje sesamolie geroerd.

 

Avocado en radijsjes heb ik in dunne plakjes gesneden. De radijsjes heb ik eerst even in (ijs)koud water gelegd. Dan worden ze wat steviger en hebben ze ook in plakjes nog een lekkere bite.

 

De zalm heb ik kort aan beide zijden aangebakken, zodat die van binnen nog mooi een beetje roze is en net niet helemaal gaar. Zo vind ik zalm het lekkerste.

 

Op de warme broccolirijst heb ik wat wakémesalade gelegd. Daar bovenop de warme zalm met aan de zijden de gesneden avocado en radijsjes. Er overheen wat lente-ui en soja sesamzaadjes.


«   »