Vandaag heb ik behoefte aan warm en pittig comfortfood

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 11:21

Gelukkig heb ik deze vegetarische curry van de week al voor twee dagen bereid en hoef ik het alleen maar op te warmen, want mijn lichaam werkt vandaag echt (weer) niet mee met die hoge luchtvochtigheid. Bleh, kom maar door met het voorjaar en drogere, warmere lucht.

 

Eerst lekker wat ui, knoflook, rode peper, gember en kurkuma fruiten in wokolie. Voeg pompoenblokjes en rode currypasta toe. Vervolgens een blikje tomatenblokjes mee laten sudderen en kikkererwten, rasp en sap van een halve citroen en een kokosmelk toevoegen. Op het eind heb ik een zak voorgesneden groente toegevoegd (cavolo nero, broccoli, kastanjechampignons en bosui maar iets anders kan natuurlijk ook) zodat er nog lekker een beet in zit als het op je bord ligt.

 

Mocht het voor jou net iets te pittig zijn, dan kun je er eventueel wat bruine suiker aan toevoegen om de hitte af te zwakken. Ik maakte er voor mij broccolirijst bij die ik kort roerbakte met een beetje rode currypasta en wat santen (kokoscrème) en zoonlief at het met zilvervliesrijst. 

Ik heb nu al trek in het bordje van vanavond.


«   »